Öne Çıkanlar ırak pkk terörist cumhurbaşkanı erdoğan fetö Asena ICBC) spk TarımGFE Cumhur İttifakı CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ziraat

CHP’li Şeker: “Bu Sağlıkta Şiddet Yasası Değil, Sağlıkçıya Şiddet Yasasıdır”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine ilişkin, “Bu sağlıkta şiddet yasası değil, sağlıkçıya şiddet yasasıdır. Sağlıkçıları aç bırakarak sağlıkçılara şiddet uygulama yasasıdır” dedi.

CHP'li Şeker, partisine mensup Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleriyle TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şeker, Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu torba yasa getirilirken sağlıkta şiddet yasası AKP tarafından getirildi diye duyurusu yapıldı. Bu sağlıkta şiddet yasası değil, sağlıkçıya şiddet yasasıdır. Sağlıkçıları aç bırakarak sağlıkçılara şiddet uygulama yasasıdır.  Bu sağlıkçıya şiddet yasasıdır, sağlıkta şiddet yasası değil.

Hiçbir caydırıcılığı olmayan sağlıkta şiddeti önlemeye dair hiçbir yaptırım getirmeyen bu düzenlemeler ceza artırımı getirmeyen, ceza alındığında da paraya çevrilmesini engelleyecek önerilerimiz varken bunlar hiç gündeme alınmamış sadece bir usulen bir düzenleme yapılmıştır ve bu da yeni hiçbir şey getirmemektedir.

Her gün yaklaşık 30 sağlık çalışanı şiddete uğramakta, ayda bin sağlık çalışanı şiddete uğramakta ve bunu önlemenin yolu da caydırıcı yasa tekliflerini kabul etmekte geçiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.