Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

CHP’li Şevkin: “Kamu Mühendisleri Hak Ettiğini Alamıyor”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’nin en önemli projelerini yürüten, kontrol eden, hak ediş düzenleyen kamu mühendislerinin haklarının teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Dr. Şevkin, kamu mühendislerinin meclise sunulan kanun tekliflerinde gerekli desteği göremediğini  söyledi.


GELİR EŞİTSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
Kamuda çalışan 25 yıllık mühendisin yoksulluk sınırında maaş aldığını dile getiren Dr. Şevkin, “Ek ders, döner sermaye, teşvik ödemesi, taban ödeme, vekâlet ücreti gibi maaşları dışında ek ödemeleri de bulunmamaktadır. Bu durum gelir eşitsizliğine ve büyük bir adaletsizliğe sebep olmaktadır” dedi.

Kamu mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve mesleki gelişiminin teşvik edilmesi için kamuda çalışan tüm mühendislere "teknik sorumluluk tazminatı" adı altında yeni bir ödeme kalemi oluşturulması gerektiğini vurgulayan CHP’li Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Kamuda çalışan tüm mühendislerin ek ödemelerinin artırılması, mühendislik meslek kanunun çıkarılarak meslek gelişiminin teşvik edilmesi, tüm gelirlerinin emekliliğe katkı sağlaması ve emekli mühendisler için ilave ödeneğin verilmesi gibi bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Ülkenin en önemli projelerini yürüten, kontrol eden, hak ediş düzenleyen kamu mühendislerinin hakları teslim edilmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.