Öne Çıkanlar abd AİLE ırak Pandemi pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları bugünün gündemi enflasyon yunanistan

CHP’li Şevkin: “Stajyer Ve Çırakların Sigortası, Emekliliklerine Yansımalıdır”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çırak ve stajyerlerin çalışma sürelerinin emekliliklerine yansıtılması gerektiğini vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Dr. Şevkin, Çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj ya da kursiyer çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayılarının emeklilik hesabında dikkate alınmaması nedeniyle milyonlarca insanın mağdur edildiğini vurguladı.  


Dr. Şevkin, sosyal güvenlik mevzuatına göre, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu’nda belirtilen aday çırak, çıraklar hakkında iş kazası ve meslek hastalığı ve hastalık sigortasının, meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında ise iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümlerinin uygulandığını hatırlattı.


MAĞDURİYETİ GİDERİN ÇAĞRISI
CHP’li Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:
“Çıraklık veya öğrencilik sırasında staj ya da kursiyer çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayıları emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Bu nedenle milyonlarca insan mağdur ediliyor. İlk işe giriş tarihi SGK başlangıcı olarak kabul edilmelidir, çocukluk veya öğrenciliklerinde çırak ve stajyer olarak çalışan, şimdilerde çoluk çocuğa karışmış yetişkinlerin emekliliğe hak kazanmış olmaları gerekirdi. Yaşanılan bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ümit 5 ay önce

Haber Desteğiniz için Teşekkür Ediyorum

Avatar
Ayaz kurt 5 ay önce

Türkiye duydu akp duymuyor seçmenleri mahcup ve küskün

Avatar
Alpaslan 5 ay önce

Adalet istiyoruz
Çıraklık staj ssk girişlerimiz emeklilik başlangıcı olarak sayılsın.

Avatar
Hakkı gonul 5 ay önce

Hak davası bu kıyak emeklilik değil