Öne Çıkanlar galatasaray tsk ak parti istanbul ihracat AB iran imf azerbaycan nato ukrayna sakarya

CHP’li Tanal: “Objektif Olmayan Bir Kaymakam, O Makamı Derhal Bırakmalıdır”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bazı kaymakamların sosyal medya üzerinden Rıdvan Dilmen’in referandum için sosyal medyada başlattığı ‘evet’ kampanyasına destek olmasıyla ilgili, “Objektif olmayan bir kaymakam o makamı derhal bırakmalıdır” dedi.

CHP’li Tanal, bazı kaymakamların sosyal medya üzerinden Rıdvan Dilmen’in referandum için sosyal medyada başlattığı ‘evet’ kampanyasına destek olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tanal, devletin ilçe bazındaki en büyük mülki amirleri olan kaymakamların, halkoylamasında verecekleri oyun rengini sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak belli ettiklerine dikkat çekerek, “Devlet memurlarının, verdikleri hizmetin kamu hizmeti olması göz önünde bulundurulduğunda bu kişilerin her türlü siyasi rant ve çıkardan arındırılmış olması ve görevlerini yaparken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapmamaları gerekmektedir” dedi.

Açıklamasına,  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na devlet memurlarının tarafsız olmasının ve siyasi söylemde bulunmamasının düzenlendiğini belirterek devam eden Tanal, “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu memurlara tarafsız olma ve siyasi görüş bildirmeme yükümlülüğü getirmiştir. Bunun en temel amacı şüphesiz ki gruplaştırarak ayrıştırmanın önüne geçmektir. Bir kaymakam halkı, siyasi duruşuna göre gruplaştırarak ayrıştırabilir, kutuplaştırabilir ve buna göre kamu hizmetlerini objektiflik gözetmeden dağıtabilir. Aynı zamanda söz konusu kaymakamların, siyasi partilere yönelik taraflı açıklamaları toplumda şüphesiz ki bir gerginlik ve baskı ortamı yaratmaya da zemin hazırlayacaktır. Kaymakamların belirttiği siyasi görüşler, toplumda benzer siyasi görüşte bulunan kişilerin izinsiz ve kamusal düzen ile barışı bozacak gösteri ve eylemlerde bulunmasına yol açabileceği gibi aksi düşüncede olan vatandaşların ise güvenliklerinden endişe duyması doğrultusunda kamu düzenine olan inançları sarsılabilecektir. Bu kapsamda objektif olmayan bir kaymakam o makamı derhal bırakmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Devletin Kaymakamı, Toplanan Vergileri Kullanarak Siyasi Propaganda Yapıyor”

Tanal, şöyle devam etti:

“Bir kaymakamın, makamın yetkilerini siyasi emeller uğruna kullanması aynı zamanda kamu yararı gözetilerek halkın vergileriyle alınan mal ve hizmetlerin de belirli bir zümrenin emelleri doğrultusunda kullanılması anlamına gelecektir ki söz konusu durum asla kabul edilemez. Daha basit bir anlatımla devletin kaymakamı, toplanan vergileri kullanarak siyasi propaganda yapıyor! Bugün kanuna bilerek ve isteyerek muhalefet eden ve siyasi görüş bildiren kaymakamın yarın bu siyasi görüşleri çerçevesinde devletin parasını harcaması söz konusu olduğunda, halka hizmet için tahsis edilen araçlarla siyasi çalışma yaparsa ne olacak? Böylesi bir tutum kabul edilebilir mi? “Kaymakamlar çıkmış devletin bizlere verdiği makamı kullanırız ancak devletin kanunlarını tanımayız kanunun koyduğu sınırlara uymayız”  açıklamasını yapıyor ve bunu denetlemesi gereken, söz konusu kaymakamlar hakkında memuriyetten çıkartılma cezasını verecek olan içişleri bakanlığı uyuyor!” diyerek, “halkıma sesleniyorum, bu kaymakamlar yarın bir gün kendi siyasi menfaatlerinin uğruna sizlerin dişinizden tırnağınızdan arttırarak ödediğiniz vergilerinizi harcamasınlar diye, önceliklerini halkın bütünleşmesi, birlik olması yerine, siyasi rant amacıyla halkı ayrıştırmayı ve kutuplaşmayı seçmesinler diye söz konusu kaymakamlar hakkında İçişleri Bakanlığı’na 11822 kayıt numaralı dilekçe ile şikayette bulundum. Ayrıca bu konuya ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdim. Sizler rahat olun, bizler bu işin peşini bırakmayacağız.”
 

Anahtar Kelimeler:
Mahmut Tanal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.