CHP’li Tezcan: Bugün Başlayan Rejimin Adı Sandıklı Diktatörlüktür

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Sandıklı diktatörlükle karşı karşıyayız. Bugün başlayan rejimin adı sandıklı diktatörlüktür, bugün yemin edecek kişi de sandıklı diktatördür” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık üç saat süren MYK’nın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün TBMM’de yemin edeceğine işaret ederek, “Sabahtan itibaren ‘yeni bir dönemin’ başladığı anlatılıyor. Bu bir aldatmacadır. Aslında iki yıldan bu yana fiilen devam eden tek adam rejimi var. OHAL rejimiyle yerleştirilen, demokrasiyi yok etmiş bir tek adam rejimiyle karşı karşıyayız. Bu tek adam rejimi, gayri meşru bir anayasa ve meşruiyeti tartışmalı bir seçim sonucunda ortaya çıkmış anayasal altyapısıyla ‘yeni bir düzen’ diye sunulmaya çalışılıyor” dedi.

-“Tarihin Çöplüğünden Çıkarılmış Rejim”-

Türkiye’deki işsizliğin ve yoksulluğun bu tek adam rejiminin ürünü olduğunu ifade eden Tezcan, şöyle devam etti:

“İki yıldan bu yana devam eden bu tek adam rejimi, yeni bir rejim gibi cilalanıp yeni bir başlangıç gibi sunulmaya çalışılıyor. Aslında tek adam rejimleri, tarihin çöplüğünden çıkarılmış, ödünç alınmış rejimlerdir. Olsa olsa sadece şu söylenebilir; bir sandıklı diktatörlükle karşı karşıyayız. Bugün başlayan rejimin adı sandıklı diktatörlüktür, bugün yemin edecek kişi de sandıklı diktatördür. Hiç kimse bunu millete ve dünya kamuoyuna bir yeni dönem diye sunmasın. Bunun panzehri demokrasidir. Önümüzdeki dönemde demokrasi mücadelesine her zamankinden daha güçlü ve daha çok sarılmak zorundayız. Türkiye’nin demokrasi güçlerinin el ele verip sandıklı diktatörlüğe karşı güçlü bir demokrasi bloğu oluşturması bir zorunluluk halini almıştır.”

-KHK Tepkisi: “Sandıklı Diktatörlüğün İlk İcraatı”-

OHAL kapsamında yayımlanan 701 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’nin de (KHK) bu rejimin ikrarı olduğunu söyleyen Tezcan, “Deniyor ki ‘giderayak çıkardılar bu KHK’yı’. Aslında giderayak çıkarmadılar, ‘gelir ayak’ çıkardılar. Yani yeni döneme bununla başlıyor. Kendisinin tarif ettiği yeni döneme, hukuku askıya alan, savunma hakkı tanımayan KHK rejimi ile başlıyor. Bu, önümüzdeki dönemde cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle nasıl bir Türkiye yaratılmak istendiğinin açık bir delilidir. Sandıklı diktatörlüğün gelirken yaptığı ilk icraattır bu. Bundan sonra sürekli OHAL rejimine Türkiye’yi mahkum etmek istiyorlar. Sandıklı diktatör, sandıklı diktatörlük rejimi altında ülkeyi yönetme peşinde” diye konuştu.

-“FETÖ’nün Siyasi Ayağına Yemin Ettirerek Yeni Dönem”-

Meselenin FETÖ ile mücadele olmadığını savunan Tezcan, “Merak konusudur, Binali Yıldırım, Mahir Ünal, Bekir Bozdağ, Abdülhamit Gül, Nurettin Canilkli, bunların hepsi yakın zamanda ‘FETÖ’yü temizledik, FETÖ ile mücadele bitti’ dediler. Temizlediysen 18 bin 632 ihraç, OHAL KHK’sı ihtiyacı nereden çıktı? Bunu normal hukuk düzeni sınırları içinde niye yürütmüyorsun? Hani FETÖ'nün siyasi ayağı? Bu 18 bin 632 ihracın içinde kim siyasi ayak? FETÖ’nün siyasi ayağına yemin ettirerek ‘bir yeni dönem başlatıyoruz’ aldatmacasıyla kamuoyunu aldatmaya çalışanlar, 18 bin 632 ihraçla sandıklı diktatörlüğün işaretini vermişlerdir. Önümüzdeki dönem bütün bu darbecilerin, hem askeri hem sivil darbe heveslilerinin karşısında karalı bir beraberlik içerisinde mücadele yürütmemiz gerekiyor” dedi.

-ODTÜ’lü Öğrencilerin Gözaltına Alınması: “Gençlere Düşman İktidardan Ülkeye Gelecek Çıkmaz”-

Tezcan, mezuniyet töreninin ardından ODTÜ’lü öğrencilerin gözaltına alınmasına da tepki gösteren Tezcan, “Hangi yeni dönem? Öğrenciler üniversitede pankart açtılar, bir siyasi parti genel başkanını protesto ediyorlar. Dünyanın en zeki öğrencileri, saklamamız gerek çocuklarımız, bizim çocuklarımız, dünyayla yarışabilme kapasitesi olan çocuklarımız, ‘Tayyipler Alemi’ diye mahkemede daha önce beraat etmiş bir pankartı açtılar diye ‘cumhurbaşkanına hakaretten’ gözaltına alınıyorlar, özgürlüklerinden mahrum ediliyorlar, baskı altına alınıyorlar. Bu rejimin adı nedir? Bu bir yeni başlangıç olabilir mi, bu tam da sandıklı diktatörlük rejimidir. Onlar genç olmanın, üniversite öğrencisi olmanın gereğini yapıyorlar, siz de cumhurbaşkanı olmanın gereğini yapın bu protestoları hoş görmesini bilin. ODTÜ’lü öğrencilere yönelik bu işlem Türkiye’nin dünyadan kopuşunun fotoğrafıdır. Bu bütün gençliğin şimdiden gözlerini bağlama, ağızlarını kilitleme girişimidir. Gençlere düşman bir iktidardan ülkeye güzel gelecek çıkmaz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.