Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye vakıfbank İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

CHP’li Tuncer Kanun Ve Hukukun Farkını Anlattı: “Rektör Ataması Kanuna Uygun Ama Hukuka Uygun Değil”

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukuk ve ekonomi reformu ile ilgili sözlerini masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukuk ve ekonomi alanında reform olmasına ilişkin sözleri ile ilgili CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer açıklama yaptı.

İktidarın söylemlerinin samimi olmadığını vurgulayan CHP'li Tuncer şunları söyledi:


“CEZAEVLERİ SAYISI ARTTI”

“AK Parti iktidara geldiğinden beri hukuk reformu diye tutturdu gidiyor. Ülkede suçu ve suçluyu azaltacağız diye 2005 yılında Türk Ceza Kanunu’nu komple değiştirdiler. 2005’ten sonra ne suç ne de suçlu sayısı azaldı, aksine arttı. Suç ve suçlu artışına bağlı olarak cezaevlerinin sayısı da arttı.”


“ÜLKEDE HUKUK DEVLETİ YOK, KANUN DEVLETİ VAR”

Hukukla ilgili reformun olmayacağını ifade eden Tuncer, “AKP, hukuk reformu denince tek anladıkları var, eski kanunu yerine yeni kanun çıkarmak. Ülkeyi kanun devleti haline getirdiler. Ülkede hukuk devleti yok, kanun devleti var. Yaptığımız iş kanuna uygun. Evet kanunu siz çıkarıyorsunuz, kılıfı uydurmak da gayet basit. Getirirsiniz Meclis’e, sayınız yeterli kanunu çıkarırsınız ertesi gün de ona uygun iş yaparsınız sonra ‘kanuna uygun’ dersiniz.” dedi. 


“KÖY MUHTARINI SEÇEBİLİYOR AMA ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNÜ SEÇEMİYOR”

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atamasıyla örnek veren CHP’li Tuncer, “Boğaziçi’ndeki olay da kanuna uygun ama hukuka uygun mu? Değil. Hem üniversiteye özerk diyeceksiniz hem de kendi rektörünü seçemeyecek.” dedi. Kendisinin de köylü oluğunun altını çizen vekil Tuncer, “Köy halkı muhtarını seçebiliyor. Bilim yuvası olarak köylerden daha büyük olan üniversiteler kendini yönetecek kişiyi seçemiyor.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.