Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

CHP’li Yalım, Tarım Bakanına Seslendi: “Çiftçinin Emeğinden, Alın Terinden Elinizi Çekin”

Arpa, buğday ve mısırda gümrük vergilerinin sıfırlanmasıyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, “Çiftçinin emeğinden, alın terinden elinizi çekin” dedi.

Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren arpa, buğday ve mısırın ithalatında gümrük vergisi alınmaması kararı, yeni yayınlanan bir kararla 30 Nisan 2021 tarihine kadar uzatıldı. Hububat ürünlerinin fiyatındaki artışın önüne geçmek amacıyla uygulandığı öne sürülen yöntemle ilgili CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kamera karşısına geçerek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslendi. 

“BU MASRAFLARI KİM KARŞILAYACAK?”

 Açıklamasında çiftçinin giderlerin işaret ederek, masrafları kimin karşılayacağı sorusunu soran Milletvekili Yalım, “Sn. Tarım Bakanı siz Türkiye’deki çiftçilerin Tarım Bakanı mısınız, yoksa başka ülkelerin mi Tarım Bakanısınız? Peki neden bunu söyledim, çünkü bugün biliyorsunuz buğdaydaki, arpadaki ithalat vergilerini sıfırladılar. Ben burada çiftçilerimizin kaygılarını, tedirginliklerini özellikle anlatmak istiyorum. Neden peki? Bugün çiftçilerimiz ektiler, biçtiler, traktörleriyle mazot harcadılar. Bu giderleri kim karşılayacak? Gübre giderlerini kim karşılayacak, ektikleri, biçtikleri alın terinin hakkını kim karşılayacak?  Bunun yanında hasat zamanı geldiğinde tekrar traktörleriyle biçecekler, bir sürü masraf edecekler, ilaç atacaklar bu süre içerisinde. Bu masrafları kim karşılayacak? Şu anda bin 600, bin 650 TL olan arpanın tonu 2 bin 100 ile 2 bin 200 TL olan buğdayın tonu, özellikle bu ithalattaki vergilerin sıfırlanmasıyla, önümüzdeki yıl ne olacak? Kesinlikle çiftçilerimizin buradan büyük bir zarar göreceğini şimdiden sizlerle paylaşmak istiyorum. Çiftçilerin elinin, alnının ve de emeğinin üzerinden elinizi çekin. Özellikle yabancı çiftçilerin ürettikleri mallı Türkiye’de daha ucuz pazarlamak adına, bizim kendi öz evladımız olan, kendi çiftçimizin alın terine elinizi uzatmayın diyorum. Böyle bir anlayışta olan Tarım Bakanına sesleniyorum ve de onu kontrol eden Cumhurbaşkanı’na. Böyle bir hükümet olmaz, böyle bir Cumhurbaşkanlığı sistemi olmaz. Kendi çiftçisine sahip çıkan bir düzen istiyoruz, bir hükümet istiyoruz. Buradan tekrar çiftçimizin alın terini korumak adına bu uyarımı yapıyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.