Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise deprem palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı abd gündem özeti çin

CHP'li Yılmaz: Alman Meclisi'nin Kararını Şiddetle Kınıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Almanya Federal Meclisi’nin “Ermeni Soykırımı” yasa tasarısını kabul etmesini, “Bizim tüm uyarılarımıza rağmen Almanya’nın karar tasarısını kabul etmesinden derin üzüntü duyuyor ve şiddetle kınıyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Yılmaz, kararın hemen ardından ANKA’ya yaptığı açıklamada, tarihin tartışmalı bir dönemine ilişkin Alman Federal Meclisi’nin, yetki ve sorumluluğu olmayan hukuki bir konuda, önyargılara dayanan siyasi bir karar vermesinin asla kabul edilemez olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“Alman Federal Meclisi, bu kararıyla Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin daha da çetrefilli hale gelmesine ön ayak olmakla kalmayıp aynı zamanda Türkiye-Almanya ilişkilerine de zarar vermiş ve özellikle Almanya’da yaşayan 3,5 milyon Türkü derinden yaralamıştır. Hiç şüphesiz bu karar, bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir. Kendi karanlık geçmişindeki suçluluğuna ortak arayan bu anlayışın, sözüm ona Türkiye-Ermenistan ilişkilerini düzeltilmesine yardımcı olacağını iddia etmek gülünç bir savunmadır. Sözde Ermeni soykırımının bu şekilde Türkiye’ye karşı bir silah olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.