Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı gündem özeti

CHP’li Yılmaz’dan Filistin Önerisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, başkenti Doğu Kudüs olacak egemen ve bağımsız bir Filisin Devletinin tanınması için gereğinin yapılması gerektiğini belirterek, “Bazı ülkelerin gönüllü grup oluşturup, güçlerini birleştirip ABD üzerine baskı yapıp İsrail’i barış masasına çekmesi gerekiyor” önerisinde bulundu. 

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cuma günü İslam İşbirliği Teşkilatının toplantısı olacağını hatırlatarak, şu önerilerde bulundu:

“Somut bazı önerilerimiz ve düşüncelerimiz var. Başkenti Doğu Kudüs olacak egemen ve bağımsız bir Filisin Devletinin tanınmasının gereğinin yapılması artık yani tanımanın ötesine geçilip artık tanımanın gereğinin yapılması gerekiyor.

Ortadoğu barış sürecinin yeniden canlandırılması lazım. Bunun için İsrail üzerinde yegane güç kullanan ABD, ama o da taraf, hal böyle olunca bazı ülkelerin gönüllü grup oluşturup, güçlerini birleştirip ABD üzerine baskı yapıp İsrail’i barış masasına çekmesi gerekiyor.

Müzakerelerin BM zemininde yapılması lazım. BM Genel Sekreterinin bizatihi arabuluculuğunda ve uhdesinde gerçekleşmesi lazım.

Filistin’e uygulanan yaptırımlar, abluka, ambargo her neyse bunun bir listesinin çıkartılması ve üye ülkelerin bunları çözebilecek bir eylem planını kabul etmesi ve devreye sokması gerekiyor.

Bunlar olmadıkça söylenen sözler boşta kalacak. İç kamuoyuna dönük tüketim malzemesi olarak kullanılacak hele özellikle seçim atmosferinde böyle bir gündemin sadece fotoğraf vermek, şov yapmak dışında bir anlam taşıyabilmesi için mutlaka somut bazı adımların atılması gerekiyor ve bu adımlar da Cuma günü bu zirvede umarız atılır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.