Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi terörist suriye chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu AİLE

Çıktığımız Bu Yol Meral Akşener’in Genel Başkanlık Yolu Mücadelesi Değildir

Meral Akşener Elazığ’da Kurultay çalışmaları kapsamında partililere seslendi.

Kurultay çalışmaları kapsamında Elazığ'a gelen Akşener, kentteki bir otelde düzenlenen programda partililere hitap etti.

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, konuşmasında ''Çıktığımız bu yol Meral Akşener’in genel başkanlık yolu mücadelesi değildir. Bu yol MHP’nin ve bu ülkenin kötü gidişatına el koyma hamlesidir” dedi. Meral Akşener, burada bulunmalarının nedeninin bazı MHP il teşkilatlarının valilik kararıyla genel merkezlerinden gönderilen bir yazı ile kapatılması olduğunu , MHP'nin tarihinde sadece 12 Eylül'de cunta tarafından kapatıldığını ifade etti.

Akşener, "Rahmetli Alparslan Türkeş'in bin bir emekle kurduğu partimizin teşkilatlarının valilik eliyle kapatılmasını kabul etmemiz mümkün değildir ve olmayacaktır. MHP'nin iktidar olabileceğine inanan, MHP'ye hiçbir zaman bu kadar ihtiyaç duyulmadığına inanan, zamanın şehadet ettiğine inanan ülkücü iradenin kararıyla bir yola çıktık. Bu yolda önce üst kurul delegelerimiz 548 imza ile bu yola çıkılmasını sağladılar. Bu üst kurul delegelerimizin tamamı il, ilçe, belediye başkanlarımız ve il genel meclisi üyelerimizden, il başkan yardımcılarımızdan ve belediye meclis üyelerimizden oluşuyordu. Onlar bir karar verdiler ve olağanüstü kurultayı talep ettiler. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu, çıngar da o zaman koptu" diye konuştu.

MHP’ nin 1 Kasım seçim sonuçlarını hak etmediğini ve bu sonucu görmezden gelenlere de itirazı olduğunu ifade eden Akşener, ''Çıktığımız bu yol Meral Akşener'in genel başkanlık yolu mücadelesi değildir. Bu yol MHP'nin bu ülkenin kötü gidişatına el koymak için motive olmuş el koyma hamlesidir. Ben ve arkadaşlarım sadece genel merkezde bir yönetim değişsin diye yola çıkmadık. Bizler Türk siyasetinin ve devlet idaresinin tepeden tırnağa yeni baştan düzene konulması için yola çıktık. Biz aynı zamanda Türk siyasetinin tümden yeniden rayına oturtulması için bir meydan okuma halinde yola çıktık. Dolasıyla bugün ki iktidara meydan okuyoruz.'' Diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından partililer Akşener'e, eşarp ve isminin yazılı olduğu tabak hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.