Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Çiller: Milletimiz Kendi İradesine Sahip Çıkmıştır

Türkiye Cumhuriyetinin 30. Başbakanı Tansu Çiller, “Hepimiz için gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Nitekim, milletimiz bunu yapmış,  demokrasiye, milli iradeye, kendi iradesine sahip çıkmıştır” açıklamasında bulundu.

30. Başbakan Çiller, dün gece meydana gelen askeri darbe girişiminin ardından yazılı açıklama yayımladı. “Son kalkışma olayı karşısında, siyasi görüşü ne olursa olsun, herkes demokrasi yanında yer almalıdır” diyen Çiller, bugün birlik ve beraberlik içinde, demokrasinin yanında yer almanın herkesin görevi olduğunu ifade etti.

“Milletimiz ülkemizin bugününe ve yarınına sahip çıkmıştır”

 Çiller, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 “Hepimiz için gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Nitekim, milletimiz bunu yapmış,  demokrasiye, milli iradeye, kendi iradesine sahip çıkmıştır. Devletin hiyerarşik düzeninin dışında bir cuntanın ülkeyi teslim almasının önünü kesmiştir. Böylece milletimiz, ülkemizin bugününe ve yarınına sahip çıkmış, maceracı bir yönetim altında Türkiye’nin dünyada yalnızlaşmasına ve terörle mücadelenin zaafa uğramasına izin vermemiştir.”

Yaşanan olaylarda hayatını kaybeden demokrasi şehidi vatandaşlara kahraman güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyen Çiller, baskı gören medya kuruluşlarının mensuplarına da ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Çiller, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Cunta girişimine karşı devletin ve milletin yanında duran Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük çoğunluğunu ve başta kahramanca mücadele veren milletimizin polisleri olmak üzere bütün güvenlik güçlerimizi kutluyorum.

Türkiyemize geçmiş olsun diyor, darbe girişimine demokrasi bilinciyle karşı duran milletimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.