Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan haberleri terörist almanya diyarbakır YKS PENÇEKİLİT Operasyonu yunanistan afad Erdoğdu Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 181 Bin 500 Kişi İle İlgili Pasaport Tahdidi Kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ ile mücadele kapsamında ihraç edilen bir kısım kişinin eşleri ve çocuklarının pasaportlarına tahdit konulmuştu. Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayanların mağduriyeti giderilecek. Soruşturmalar belli bir aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidi mahsur bir durum yoksa kalkacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından, Meclis’te ilk grup toplantısını yaptı. AK Parti Grup toplantısında konuşan Erdoğan, “2002 yılında tek başına iş başına demiştik. Allah nasip etti oldu. 2007'de durmak yok yola devam dedik oldu. Haydi bir daha dedik, milletimizin desteğini aldık. 24 Haziran'da da milletimiz bize şansı verdi. Biz sözü tuttukça milletimiz bize şans verdi. Milletimiz 15 Temmuz'da gövdesini bize siper etti. Böyle bir millete hizmetkar olmanın gurunu yaşıyoruz. Bizim milletten başka sığınağımız olmadığını bilerek çalışmanızı istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

-“Saldırıları Tehditleri Kaynağında Yok Ediyoruz”-

TBMM’ye bütçe tasarısı sunma yetkisinin Cumhurbaşkanında olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bunu kabul etmek Meclis'e düşecektir. Yeni dönemde reformlarımızı kesintisiz sürdüreceğiz. Yeni sistem reform ihtiyacını daha da artıracaktır. Sizi Meclis Genel Kurulu'nda çok önemli görevler bekliyor. Yeni dönemde bu grubun çıtayı yukarı çıkaracağından şüphem yok. Şimdi sıra sizlerde, ben hepinize güveniyor, inanıyorum. Milletimize verdiğimiz diğer sözler gibi güçlü Meclis sözünü de yerine getireceğimize inanıyorum. AK Parti olarak vesayet ve darbecileri hiç sevmedik. Darbe ve vesayete karşı önümüzdeki dönemde dikkatli olacağız. Terör örgütleri ile mücadeleyi amansız sürdüreceğiz. Yeni güvenlik konseptimiz gereği saldırıları tehditleri kaynağında yok ediyoruz. Sessiz sedasız şekilde Kandil ile ülkemiz arasındaki mesafeyi de temizliyoruz. Önemli mesafe kat ettik. Sincar ve Kandil'i temizleyene kadar bu operasyonumuz devam edecektir. Kuzey Irak yönetimi ve Irak yönetiminin de terör örgütünden bıktığı görüşmelerimizde anlaşılıyor. Terör örgütü sahada köşeye sıkıştıkça siyaseti kullanarak kendine alan açmaya çalışıyor. Ana muhalefet partisi bize göre meşruiyeti şaibeli partiyi taşıma oylarla Meclis'e sokmuştur.

-“Davaların Büyük Ölçüde Biteceği Görülüyor”-

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere terör örgütü ile iltisaklı kuruluşlara müsaade edilmez. CHP'yi terör örgütü ile ilişkili parti ile ilişkisini gözden geçirmeye davet ediyorum. FETÖ davalarını takip ediyorum. Yıl sonuna kadar davaların büyük ölçüde biteceği görülüyor. Dünyanın belki de en sinsi terör örgütü ile mücadele kolay değildir. Savcı, hakimler ve OHAL inceleme komisyonu titiz bir çalışma içindedir. Komisyonumuz da incelemelerle göreve iade kararları veriyor. FETÖ ile mücadele kapsamında ihraç edilen bir kısım kişinin eşleri ve çocuklarının pasaportlarına tahdit konulmuştu. Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayanların mağduriyeti giderilecek. Soruşturmalar belli bir aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidi mahsur bir durum yoksa kalkacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.