Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Entübe Sayısı Kovid19 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında törene katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üniversitelerimizin 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreni münasebetiyle sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Milletin evine, bu gazi mekâna hepiniz hoş geldiniz. Yeni akademik yılın ülkemiz, milletimiz özellikle de sevgili öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye ekledi.

“TÜRKİYE, SON 20 YILDA HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELER, YATIRIMLAR, REFORMLARLA BUGÜNLERE HAZIRLIK YAPMIŞTIR”

İnsanlığın, son birkaç yıldır salgınla başlayan, ekonomik sorunlarla ve sıcak çatışmalarla devam eden buhranlı bir dönemden geçtiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hemen her gün, dünyanın farklı bir köşesinde patlak veren yeni krizlere gözlerimizi açıyoruz. İkinci Cihan Harbi sonrasında galiplerin çıkarlarını korumak gayesiyle inşa edilen küresel sistem, son 70 yılın en büyük sarsıntılarından birini yaşıyor. Dünyanın geri kalanının canı, kanı, gözyaşı,  yeraltı kaynakları pahasına bir avuç mağrurun refahını devam ettirmek üzerine kurulu bu çarpık yapı kökünden çatırdıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Her krizin risklerle, tehditlerle birlikte fırsatları da beraberinde getirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırlıklı olanlar için kriz anları aynı zamanda yeni bir dönemin muştusu, daha aydınlık günlerin müjdecisidir. Türkiye, son 20 yılda hayata geçirdiği projeler, yatırımlar, reformlarla işte bugünlere hazırlık yapmıştır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.