Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Korkuyu Korkutanlardan Olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröre ve terör örgütlerine karşı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yaptı. Erdoğan, “Bize korkmak yaraşmaz, bize korkmak yakışmaz. Biz korkuyu korkutanlardan olacağız” dedi ve Nevruz’u kan dökmek olarak telakki edenleri lanetledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerinin ortak kutlamasında konuştu.

Nevruz’un “yeni gün” anlamına geldiğini ve bahar bayramı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nevruz’u bayram olarak değil, kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum. İşte buyurun, biz bugün burada bir bayram kutluyoruz. Bu programda beş bin köye, beş bin gelir getirici orman kurulması ve 200 bin çınar ağacı dikimi eylem projesini Nevruz Bayramı’nda başlatıyoruz” dedi.

“Bir taraftan da yüreğimiz yanıyor” diyen Erdoğan, Türkiye’nin tarihinin en büyük ve en kanlı terör saldırısı dalgalarından biriyle karşı karşıya olduğunu, bir yandan PKK ve onunla hareket etme kararı alan çok sayıda terör örgütünün, DAİŞ gibi insani ve ahlaki hiçbir ölçü tanımayan saldırılarıyla Türkiye’yi hedef aldığını söyledi.

-“BİR YANDAN ACIMIZI YAŞARKEN PROJELERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN GERİ DURMUYORUZ”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadele sürerken projelerin devam ettiğini ve hedeflerden kopmadıklarını şöyle ifade etti:

“Şehitlerimizin ve canlı bomba saldırısında kaybettiğimiz masumların acısını her zerremizde hissediyoruz. Terör örgütlerinin milletimizi yılgınlığa sürükleme amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bir yandan acımızı yaşar, terörle mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten de asla geri durmuyoruz.”

-“BÖLGEDE İSTEDİĞİNİ ELDE EDEMEYEN TERÖR ÖRGÜTLERİ BÜYÜK ŞEHİRLERİMİZİ HEDEF ALMAYA BAŞLADI”-

Devlet ve millet Türkiye’nin terörün üstesinden gelebileceğini ifade eden Erdoğan, “Bize korkmak yaraşmaz, bize korkmak yakışmaz. Biz korkuyu korkutanlardan olacağız” dedi.  Yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşılacağını ifade eden Erdoğan, “Yeter ki sizler birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun, bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehri işte budur. Dikkat ederseniz bölgede istediğini elde edemeyen terör örgütleri büyük şehirlerimizdeki rastgele eylemleriyle doğrudan sivil halkımızı hedef almaya başladı. Bugüne kadar milletle savaşıp da başarılı olan bir terör örgütü yoktur, olmaz, olamayacaktır” diye konuştu.

-“YENİ BİR SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPIYORUM”-

Terör örgütlerini darmadağın etmenin, mensuplarının başlarını ezmenin Türkiye için kolay olduğunu, önemli olanın millet olarak terörün karşısında dimdik ayakta durmak olduğunu söyleyen Erdoğan, “Onlar ne kadar çok kan dökerlerse milletimizi bir arada tutan bağları o kadar gevşeteceklerini sanıyorlar. Halbuki şehitlerimiz ve gazilerimiz millet olarak varlığımızın ve birliğimizin en büyük teminatıdır” dedi. Erdoğan konuşmasında vatandaşlara şu çağrıda bulundu:

“Buradan tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum; teröre karşı, terör örgütlerine karşı, bu örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı Malazgirt ruhuyla, İznik’te kurulup Konya’da zirveye çıkan Anadolu Selçuklu ruhuyla, Söğüt’te dikilip 24 milyon kilometre kareyi kaplayan ulu Osmanlı çınarının ruhuyla, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum.”

Tedbiri elden bırakmadan terör örgütlerinin üstüne şiddetle gitmeye devam edileceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin mücadelesinin sadece terör ve teröristle olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Biz aynı zamanda tamamen yalan ve yanlış gerekçelerle onları destekleyen güçlerle de mücadele ediyoruz. Çeşitli kisveler altında onları destekleyen kesimlere karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli batılı ülkelerin itirazlarıyla karşılaşıyoruz. Neymiş, Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda sıkıntılar varmış. Her şeyden önce şu gerçeğin bilinmesini istiyorum. Biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri batı bize dayattığı için değil, milletimiz bunlara layık olduğu için savunuyoruz, hayata geçiriyoruz, yaşatıyoruz.”

-“AVRUPA ÜLKELERİNİ ÖRNEK ALACAKSAK, SINIRLARIMIZI MÜLTECİLERE KAPATMAMIZ GEREKİR”-

Batı’nın en son olarak mülteciler ve terör örgütleri karşısındaki ilkesiz tutumu başta olmak üzere bu konuda sınıfta kaldığını belirten Erdoğan, şöyle açıkladı:

“1963 yılından bu yana, Türkiye’yi kapısında bekleten AB bu ikiyüzlülüğünü hala devam ettiriyor. Diyorlar ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanı niçin böyle konuşuyor?’ Ne olacaktı? Ne olacaktı? Siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuşmaya devam edeceğim.

Biz burada terörle bu denli mücadele ederken orada konsey toplantısının yapılacağı yerin hemen yanı başına bu çadırları kurdurur, onların paçavralarını da sallandırırsanız, kusura bakmayın, bu sözleri daha çok duyarsınız. Avrupa ülkelerini örnek alacak olsak, sınırlarımızı mültecilere kapatmamız, Avrupa’da faaliyet gösteren terör örgütlerinin destekçilerine Meclis binamızın hemen yanında propaganda yapma imkanı sağlamamız, eli kanlı teröristlerin topraklarımızda cirit atmasına izin vermemiz gerekir.”

-“TÜRKİYE AB’NİN TEKLİFİNİ BU İNSANLARIN ONURLARININ KIRILMASINI ÖNLEMEK İÇİN KABUL ETMİŞTİR”-

Bugün Batı medyasının eli kanlı terör örgütü mensuplarını aklamak, cici çocuklar olarak göstermek için adeta seferberlik halinde çalıştığını ifade eden Erdoğan, “Kendilerine yönelik en küçük bir tehdit karşısında akıl mantık sınırlarını zorlayacak tedbirleri hayata geçirmekten kaçınmayanlar, Türkiye’yi özgürlük, insan hakları kıskacında ezmeye çalışmaktadırlar” dedi.

“Türkiye AB’nin mültecilerle ilgili teklifini para pul için değil bu insanların sınır kapılarında daha fazla istiskalini, aşağılanmasını, onurlarının kırılmasını önlemek için kabul etmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’dan beklentilerinin Suriyeliler için kendi ülkelerini yaşanabilir hale getirme çabalarına daha da destek vermeleri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi teklifini kabul edemeyen fakat buna karşılık mültecilerden şikayet eden herkesin iki yüzlü olduğunu söyledi. Sadece Türkiye’ye yönelik terör tehditlerinin engellenmesine katkı sağlayacağı için bu teklife karşı çıkanların elinin ölen her masumun kanıyla kirlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz terörle mücadeleye de, mazlumların ve mağdurların elinden tutmaya da devam edeceğiz. Avrupa varsın, kendi özeleştirisini kendisi yapsın. Bizim burada yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.

-“TÜM ŞEHİRLERİMİZE ASIRLARCA YAŞAYACAK 200 BİN ÇINAR AĞACI DİKİLECEK”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geliştirilen projelere ilişkin ise şu bilgileri verdi:

“Ulu devlet çınarımız bugün genç bir bedende, Türkiye Cumhuriyeti adı altında yaşamaya devam ediyor. Biz de aynı sebeple çınar ağaçlarının sayısını daha da artırmak, gölgesinde daha çok kardeşimizi toplamak için uğraşıyoruz. Proje kapsamında İstanbul başta olmak üzere, tüm şehirlerimize asırlarca yaşayacak 200 bin çınar ağacı dikilecek. O ağaçların 100 bini İstanbul’da kök salacak. Bir diğer önemli proje, 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesi. Yani, balık vermek değil, aslolan balık tutmayı öğretmektir.

OECD Genel Sekreteri bizzat gelerek çalışmalardan dolayı Türkiye’ye takdirini ifade etti. Hedefimiz 2023’te orman alanımızı ülke yüzölçümünün yüzde 30’una ulaştırmaktır. Dikkat edin, bu oran 2002’de yüzde 27’ydi. Bugüne kadar 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk.”

-“GEZİ PARKI’NDA, ODTÜ’DE KAOS BAŞLATMAK İSTEMİŞLERDİ, ARTVİN’DE DEVAM EDİYORLAR”-

Birtakım çevrelerin ısrarla kendilerini ağaç düşmanlığıyla itham ettiğini söyleyen Erdoğan, “İstanbul Gezi Parkı’nda, Ankara ODTÜ’de ağaç bahanesiyle kaos başlatmak istemişlerdi, bugün Artvin’de başka yerlerde aynı niyetle uğraşmaya devam ediyorlar. Ağaçlandırmada Türkiye’nin elde ettiği başarı ortadadır. Dünya’nın takdirini kazanan bu çalışmalar, bizdeki gönülleri mühürlenmiş bazı çevrelerce görülmek istenmiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 2002’de yaklaşık 117 milyon olan fidan üretiminin, 401 milyon adede kadar yükseldiğini, 2015 yılında da 333 milyon olarak gerçekleştiğini açıkladı. Erdoğan, Sakarya, Sapanca’da bir fidan borsası kurulduğunu, 133 şehir ormanı tesis edildiğini, mesire yeri sayısının bin 444’e çıkarıldığını ve Türkiye’nin bal üretimini artırmak maksadıyla 250 bal ormanı tesis edildiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.