Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Entübe Sayısı Kovid19 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi Nükleer Enerji Kullanan Ülkeler Ligine Taşıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ile birlikte startını verdiğimiz Akkuyu Nükleer Güç santrali ile Türkiye’yi Nükleer enerji kullanan ülkeler ligine taşıyoruz. İnşallah şu andaki mevcut nükleer enerji potansiyelimizin yüzde 10’unu buradan karşılayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Güngör Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin Denizli 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Erdoğan, AK Parti Denizli İl Teşkilatı’nın 2019’a kadar tempoyu daha da artıracağını ifade ederek, “Artık metal yorgunluğu yok, yeniden diriliş hamlesi var. Şu salondaki azim ve kararlılıktan bir an bile taviz vermeden 2019 seçimlerine hazırlanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ GÖBEĞİNİ KAŞIYANLARIN BİR ARAYA GELDİĞİ BİR PARTİ HİÇ DEĞİLİZ”

AK Parti’nin CHP gibi başarıyı kendinde, hatayı seçmende arayan bir parti olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz istediği sonuç sandıktan çıkmayınca vatandaşı suçlayan, aşağılayan bir siyasi harekette değiliz. Biz göbeğini kaşıyanların bir araya geldiği bir parti hiç değiliz” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Halkına öyle diyor ya, vatandaşa öyle diyor ya bu ana muhalefet ‘göbeğini kaşıyanlar.’ Niye? Onlara oy vermedikleri için, onlara haddini benim halkım, vatandaşım inşallah 2019’un Martında ve Kasımında tekrar bildirecek. Bizde millete kırılma, darılma, küsme olmaz” açıklamalarında bulundu.

“BİZ ONLARA BEŞ MİLYAR AVRO BORÇ VERECEKTİK, VAZGEÇTİLER”

Göreve geldiklerinde Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun 23,5 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan, 2013 yılında IMF’ye olan borcu sıfırladıklarını ifade etti. IMF’nin Türkiye’den borç istediğini de dile getiren Erdoğan, “Biz onlara beş milyar Avro borç verecektik, sonra vazgeçtiler. Baktılar ki Türkler ciddi, bize borcu verecek ondan sonra biz Türklere rezil olacağız, vazgeçtiler” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca göreve geldiklerinde Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 27,5 milyar iken şimdi ise 120 milyar dolara çıktığını belirtti.

“TÜRKİYE’Yİ NÜKLEER ENERJİ KULLANAN ÜLKELER LİGİNE TAŞIYORUZ”

Türkiye’nin turizmde yeniden bölgenin parlayan yıldızı haline dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, her alanda benzer tablolara şahit olduklarını dile getirdi. Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Santrali’nin temelini attıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ile birlikte startını verdiğimiz Akkuyu Nükleer Güç santrali ile Türkiye’yi Nükleer enerji kullanan ülkeler ligine taşıyoruz. İnşallah şu andaki mevcut nükleer enerji potansiyelimizin yüzde 10’unu buradan karşılayacağız” dedi. Erdoğan konuya ilişkin ayrıca “İnşallah bundan sonra ikinci etabı var. Onu da Japonlarla sözleşmemizi yaptık, adımı atacağız. Bir üçüncünün de hazırlıklarını yapıyoruz, görüşmeler devam ediyor” açıklamalarında bulundu.

“AK PARTİ’NİN KURULUŞUNDAN İTİBAREN HEMEN KARA PROPAGANDA MAKİNESİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu cümlelerle devam etti:

“AK Parti’nin kuruluşundan itibaren hemen kara propaganda makinesi çalışmaya başladı. Yalan makineleri var. Milletimizin bize ve partimize yönelik teveccühünün önüne geçmek, devlet içindeki vesayet odaklarını harekete geçirmek için gazetelerde, televizyon ekranlarında olmadık iftiralar attılar. Bunlar işe yaramayınca bu sefer Cumhuriyet Mitingleri, provakatif saldırılarla milletimizin içindeki etnik, mezhebi ve siyasi farklılıkları karıştırdılar. Böylece 27 Mayıs, 12 Eylül benzeri bir müdahalenin şartlarını oluşturmak istediler. Bunlar da işe yaramayınca 27 Nisan’da bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için 28 Şubat tarzı yöntemlere tevessül ettiler. Biz önce 22 Temmuz genel seçimleri daha sonra oradan aldığımız güçle 21 Ekim’deki referandumla hem ülkemize yönelik tuzağı bozduk, hem halkın kendi cumhurbaşkanının seçmesinin yolunu açtık.

“CHP’NİN BAŞINDAKİ ZAT O GÜNLERDE 11. CUMHURBAŞKANININ YARGILANMASINI SAVUNUYORDU”

Ne yaptılar? Yalan yanlış gazete haberleri, belgelerle partimiz hakkında kapatma davası açtılar, tuttu mu? Tutmadı. On beş yıldır ülkeyi başarıyla yöneten, girdiği seçimlerden yüzde 47 oy almış bir siyasi partiyi son derece komik ve basit iddialarla kapatmak istediler. AK Parti’nin kapatılmasını gerektiğini savunan parti hangi partiydi? Ana muhalefet partisiydi. Bugün her ağzını açtığında adaletten ve demokrasiden bahseden CHP’nin başındaki zat o günlerde 11. Cumhurbaşkanının dahi yargılanmasını savunuyordu. Allahtan Anayasa Mahkemesi, altıya karşı beş oyla da olsa bu hukuk skandalına geçit vermedi ve partimiz kapatılmaktan son anda kurtuldu. Biz nasıl milletimize hizmet yolunda pes etmediysek, onlarda bize tuzak kurmaktan, yolumuza mayın döşemekten vazgeçmediler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.