Davutoğlu: "Aday Değilim, Adayımız Cumhurbaşkanı Erdoğan"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıkladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıklarken, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adayımız” dedi.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, 24 Haziran seçimlerinde aday olmayacağını açıklarken, “AK Parti dışında herhangi bir siyasi faaliyet içinde bulunmam. AK Parti’nin aldığı kararlar benim kararlarımdır. AK Parti’nin adayı benim adayımdır” dedi.

"AK PARTİ DIŞINDA BİR HAREKET İÇERİSİNDE OLMAM"

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Erken seçim kararının alınmasının ardından, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ortak hareket ettiği yönündeki iddialara yanıt veren Davutoğlu, “AK Parti dışında herhangi bir siyasi faaliyet içinde bulunmam” dedi.

24 Haziran erken genel seçimlerinde milletvekili adayı olmayacağını açıklayan Davutoğlu, son günlerde hakkında çıkan iddiaları anımsatarak, “Birkaç gün içinde şahsımla ilgili yapılan yorumlar konusunda kanaatimi paylaşmak isterim. Her zaman ilkesel davrandım. Akademik hayatta da, devlet hayatında da” dedi.

Davutoğlu, siyaseti ve fikri faaliyetleri anlamlı kılanın ilkeler olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Her şeyden önce herhangi bir fikrin ya da siyasi tavrın meşru olması için insanoğlunun onurunun, canının, düşünce ve inanç özgürlüğünün korunması esastır. Liyakatin ve ehliyetin, şeffaflığın ve hesap verilebilirliğin gerçekleşmesi anlayışı içinde olduk. Siyaseti ve fikri faaliyetleri anlamlı kılan bu ilkelerdir. AK Parti’nin bu kurucu ilkelerle tarih sahnesine çıkması Türkiye için bir dönüm noktası. Yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara karşı başlayan bu hareket büyük ümit kaynağı olmuştur. Ben de bu ilkelerin hayata geçmesi için gece gündüz çaba sarf ettim. Biz millete borçluyuz. Bu siyasal varoluşu anlamlı kılan hareket olarak gördüğüm AK Parti için hiçbir faninin terk etmeyi düşünmediği makamları bıraktım. Yapılan hiçbir fedakârlıkta da tereddüt göstermem. Her türlü hakarete sabırla mukabele ettim.”

Ahmet Davutoğlu, hakkında çıkan iddialarla ilgili, “11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün daveti üzerine bir araya geldik. İnsani ve devlet ahlaki benim için çok önemlidir. Birlikte çalıştığım cumhurbaşkanları ve başbakanlar benimle görüşme davetinde bulunduğunda bunu yerine getiririm. Bununla ilgili spekülasyonlara da prim vermem” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’NİN ALDIĞI KARARLAR

Eski Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin aldığı tüm kararları desteklediğini belirtirken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti aidiyetim sürerken, AK Parti’nin ikinci Genel Başkanı, üçüncü Başbakanı iken, AK Parti dışında herhangi bir siyasal hareket, faaliyet veya siyasal organizasyon içinde bulunmadım, bulunmam, bunu da siyasi ahlakla bağdaştırmam. Eğer böyle bir şey yapacaksam AK Parti kimliğini bırakırım, bu kimliği de bırakmaya niyetim yok ve olmayacak. Bu bağlamda AK Parti'nin almış olduğu karar benim de kararımdır ve AK Parti'nin adayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hepimizin adayıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.