Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Davutoğlu: Silopi'de Huzur Olmazsa Türkiye'de Huzur Olmaz

Başbakan Davutoğlu, Silopi'nin yeniden inşa edileceğini ifade ederek,  "Eğer Silopi tehlikede ve risk altındaysa ben Ankara'da rahat uyumam, ailem rahat uyumaz. Eğer Silopi'de huzur olmayacaksa, bize Türkiye'nin hiçbir yerinde, dünyanın hiçbir yanında huzur olmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Silopi'de Cuma namazı sonrası açıklama yaptı. "Önümüzdeki günlerde, birtakım provokasyonlarla karşı karşıya kalabiliriz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Mart ayı kritik ay gibi gelir ama bizim için mart ayında en sembolik gün 18 Mart günüdür. Yani Çanakkale, İstanbul'u savunmak için bütün milletin omuz omuza verdiği, Çanakkale birliği ruhudur. Ve bu ruh eminin diğer birçok provokasyonun da üstesinden gelecektir" dedi.

"Silopi'yi yeniden inşa edeceğiz"

Bütün zarar gören binaların gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra, az hasarlıysa yardım yapılacağını, çok hasarlıysa kentsel dönüşüm çerçevesine alınacağnı söyleyen Davutoğlu, Silopi'nin yeniden inşa edileceğini, şehri yakıp yıkanlara karşı yeniden nasıl imar ve inşa edileceğini göstereceklerini ifade etti.

Davutoğlu şunları söyledi: 

"Esnafımızın zararları tazmin ediliyor. Bu çerçevede de bir müjde olarak esnafımıza ifade ediyorum. İlgili arkadaşlarımız da buradaydı. Yarından itibaren 100 bin liraya kadar olan krediler için esnafımıza bu krediler serbest bırakılacak. Daha önceki borç veya başka sebeplerle kredi almalarının önünde engel teşkil eden hususlar gözardı edilecek. Bütün esnafımıza Silopi'nin ekonomik hayatının canlandırılması için kredi yardımı yapacağız."

"Silopi tehlikede ve risk altındaysa ben Ankara'da rahat uyumam"

Başbakan Davutoğlu, “Silopi tehlikede ve risk altındaysa ben Ankara’da rahat uyumam. Ailem rahat uyumaz. Eğer Silopi’de huzur olmayacaksa bize dünyanın hiçbir yerinde huzur olmaz” diyerek, psikolojik destek bağlamında her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi. Fiziki mekan düzenlemeleri ve kentsel dönüşüm için gençlik merkezi, kültür merkezi, stadyum gibi özellikle gençler için faaliyet halinde olacak çalışmaların yaza kadar tamamlanması talimatını verdiğini ifade eden Davutoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmaları için de hedef tarih yeniden okulların açıldığı Eylül-Ekim gibi bir tarihtir. Bu bütünüyle o zaman bitmeyebilir ama bizim için önemli olan, önemli bir aşamanın o tarihe kadar geçmiş olmasıdır. Ben kurumlarımıza güveniyorum” dedi.

-“27 ESNAFIMIZA 621 BİN LİRA ÖDEME YAPILACAK”-

On gün içerisinde bütün yolların tümüyle en iyi şartlara gelmiş olacağını açıklayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Salı günü kentsel dönüşüm ve binalarda tadilatla ilgili gerekli bürokratik işlemler tamamlanmış olacak. Dolayısıyla hummalı bir çalışmanın içinde olacağız. Zarar tespit çalışmaları yapıldı. Her evde ne zarar olduğunu biliyoruz. 27 esnafımıza 621 bin lira ödeme yapılacak. Tespiti yapıldı ödemeler de en kısa zamanda yapılacak. Az hasarlı binalarda aile, orada hayatını devam ettirmek istiyorsa, o binalar yardımla tadil edilecek. Orta ve çok hasarlı ise ve belli bir mahallede yoğunlaşmışsa o mahalle tümüyle dönüşüme alınıp her aileye barınacakları çağdaş standartlarda evler yapılacak.Terör olayı olmayan ama çok kötü yapılaşma olan yerler de bu kapsam içine alınıp Silopi’yi örnek bir ilçe olarak yeniden yapılandıracağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.