Öne Çıkanlar meb adana KPSS TOGG istanbul cumhurbaşkanı erdoğan haberleri Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi ayhan barut bendevi palandöken

Davutoğlu'ndan Birlik, Beraberlik Çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak hesap vereceklerdir. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir” diye konuştu. Başbakan Davutoğlu 18 yılda yapılan şehit-gazi yakını ataması rakamına, 14 bin 390 ile son iki yılda yaklaştıklarını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit yakını, gazi ve gazi yakınları için istihdam kurası töreninde konuşma gerçekleştirdi.

“Bütün bu çabalar, düzenlemeler şehit aileleri, gazilerimizin ve onların yakınlarına küçük bir cemiledir” sözlerini dile getiren Davutoğlu, “Asla ödenemeyecek bir vefa borcuna karşılık küçük bir gayrettir. Şehitlerimize layık olmak, gazilerimizin yüzünü bir parça güldürmek, şehit ve gazi yakınlarımıza karşı görevimizin bir kısmını yerine getirmek bizim en asli görevimizdir ve bu bizi de güçlendirecektir” diye konuştu.

20 Temmuz’da Suruç’ta başlayan terör olaylarına karşı gerekeni anında yaptıklarını anımsatan Davutoğlu, “O tarihten bu yana şer odakları teröre her tevessül ettiklerinde hak ettikleri cevabı aldılar. Bundan sonra da alacaklar. Her bir şehidimizin tek damla kanının dahi hesabını sormaya kararlıyız” diye konuştu.

 

 

“MECLİSE SUNDUĞUMUZ ANDAN İTİBAREN ÜSLUPLARI DEĞİŞMEYE BAŞLADI”

Terör ve terörizmin büyük bir mesele olduğuna dikkati çeken Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Perde önünde belki bir tek eli silahlı, kiralık, satılık, taşeron, lejyoner katiller var ama perde arkasındakiler perdenin önündekilerden çok daha önemli. Bunlar sadece piyon. Perde önündekilerle başka perde gerisindekilerle daha başka bir mücadele gerekiyor. Teröre teşvik edenler var. Teşvikten prim alanlar var. Teröriste kol kanat gerenler yardım ve yataklık edenler var. Terör örgütü adına rol aldığı halde meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Milletten aldığı oyu devletten aldığı imkanı suistimal edip teröristlerin hizmetine sununlar var. Bütün bunlar da hak ettikleri ne ise onu görecekler. İşte bu anlayışla mecliste milletvekilleri harekete geçti. Meşru zemin gayrimeşru bir hareketin hareket alanı olamaz. Biz bu mekanizmayı çalıştırır çalıştırmaz birileri hemen barışçıl kuzu postunu çıkardı ve her şey unutulmuş gibi yeniden sahneye çıktı. Biz dokunulmazlıkların kaldırılması değişikliğini meclise sunduğumuz andan itibaren üslupları değişmeye başladı. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çark etmeye başladılar. Yakasındaki meclis rozetiyle çukur başında, teröristin taziye çadırında meydan okuma provaları yapanlar şimdi yine güya barışı terennüm etmeye, barışçıl görünmeye çalışıyorlar.”

 

 

“KİMSE BİZDEN ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINI İNCİTECEK BİR TUTUM BEKLEMESİN”

Davutoğlu, “Temmuz ayından beri verilen şehitlerin unutulacağına ve bunların kanlı palavra siyasetine kanacağımıza kimse ihtimal vermesin” dediği konuşmasında, “Kimse bizden şehitlerimizin hatırasını incitecek bir tutum beklemesin. 23 Temmuz’da bütün güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat bu gün de geçerlidir. Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak hesap vereceklerdir. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU HAİNLER MUTLAKA DURDURULACAKTIR”

Davutoğlu, 23 Temmuz’da verdikleri talimatın gereği olarak ülkenin bütün şehirleri, ilçeleri, köyleri, mezraları, dağları, ovaları, ırmak kenarları ve vadilerinde son terörist “temizleninceye” kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine vurgu yaparak, “Kimse bu mücadelede tereddüt edeceğimiz vehmine kapılmasın. Kimse bu mücadeleyi yarım bırakacağımız gibi bir kanaate sahip olmasın. Şehitlerimizin temiz kanları üzerinde yürüyen bu kararlı mücadele mutlaka neticeye ulaştırılacak, bu piyonlar, bu hainler mutlaka durdurulacaktır” dedi.  

Davutoğlu, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkardıklarını, şehidin eşi, çocuğu ve kardeşinin yanı sıra şehidin anne ve babasının da artık bu haklardan yararlanabileceğini belirterek, “Silahlı kuvvetler mensubu ile güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara da bir istihdam hakkı tanıdık. Vazife malulü er erbaşlar ile kamu görevlilerinin ailelerine aylık bağlamada aranan muhtaçlık şartını kaldırdık. Ağır malul olan köy korucularına da bakım desteği getirdik.  Harp malulü kapsamındakiler ile tüm er ve erbaşların aylıklarında artış sağladık” diye konuştu.

 

 

“SON İKİ YILDA 14 BİN KİŞİNİN ATAMASINI YAPTIK”

Bugünkü atamalar hariç 1996 yılından bu yana toplam 30 bin 892 şehit ve gazi yakını vatandaşın atamasının gerçekleştirildiğini dile getiren Davutoğlu, “1996 yılından itibaren 18 yıl boyunca 16 bin 502 kişinin ataması yapılmışken biz sadece son iki yılda 14 bin 390 kişinin atamasını yaptık” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.