Devlet Bahçeli İfade Verdi

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından hakkında fezleke düzenlenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Adliyesinde bugün ifade verdi.  Bahçeli, ifadenin ardından açıklamalarda bulundu.

“Halkı alenen tahrik” suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren, Devlet Bahçeli ardından açıklama yaptı. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yasası çerçevesinde Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerde yapmış olduğu siyasi konuşmalara ilişkin bir soruşturma başlatıldığını ve bugün savcılığın davetiyle ifade vermek üzere adliyeye geldiğini söyledi.

“Çağrılar Çok Nazik Bir Üslupla Yapılmıştır”

Bahçeli yaptığı açıklamada, dokunulmazlıkların kaldırılması yasası sonucunda yaşanan tartışmaları ima ederek “Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır ve işlemler de yine aynı çerçevede sürdürülmüştür” dedi. Bahçeli açıklamasında, geçmiş dönemlerde ortaya konulmuş olan bazı uygulamaları eleştirerek bu uygulamayı gölgelemenin doğru olmayacağını söyledi.
 
“Muhatabı Kim İse Rahatlıkla Gelmeli Yargıya Güvenmeli”
 
Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından, ifadeye gitmeme kararları hakkında Bahçeli, yargıya güvenilmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bunun örneğini de bugün yaşamış bir kişi olarak ifade ediyorum. Dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kim ise rahatlıkla gelmeli yargıya güvenmeli, savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli ve bildiklerini anlatarak bu konu üzerinde Türkiye’de adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalıdırlar.”

Daha önce, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı ifadeye çağırmış, Demirtaş ise ifadeye gitmeyeceklerini söylemişti.
 
Bahçeli, Dokunulmazlıkların kaldırılmasından ardından ifade vermeye giden ilk genel başkan oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.