Öne Çıkanlar Koronavirüs tesk genel başkanı bendevi palandöken terörist abd chp MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin deprem İsrail ATO Başkanı Gürsel Baran mhp

Devlet Bahçeli: Ülkemizdeki Her Sorunun Mimarı AKP’dir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin çok tehlikeli sonuçları olacak tarihi bir bunalım dönemine girdiğini savunarak, “Şayet vatandaşlarımız, hükümetin terörle mücadelede başarısız olacağı kanaatine tam varırsa, bireysel veya toplu savunma ve ceza kesme psikolojisinin dalga dalga yayılması kaçınılmaz olabilecektir. Ülkemizdeki her rezaletin, her kepazeliğin ve her sorunun mimarı bellidir. Başka yerlerde suçlu aramaya gerek yoktur. Vebal AKP’nindir” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Zincirleme felaketlerin bayramda da durmadığını, kara talihin bayram dinlemediğini belirterek konuşmasına başlayan Bahçeli, “Bizleri derinden sarsan ve yaralayan olaylarda bir azalma, bir eksilme, bir zayıflama maalesef görülmedi. Özellikle teröristlerin tahrik ve tasallutundan dolayı buruk geçen Ramazan ve sonrasında; aradığımız, özlemle beklediğimiz bir ortama henüz ulaşabilmiş de değiliz” ifadelerini kullandı.

ABD’de Polis Şiddeti

ABD’de polisin vatandaşlara karşı şiddet olaylarına da değinen Bahçeli, “ABD’de yaşanan polis dehşeti, Avrupa’da yükselen ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, Ortadoğu’da tırmanan etnik ve mezhep gerilimleri, her ülkeyi saran sosyal ve ekonomik çalkantılar küresel huzursuzluğun en açık göstergeleri arasındadır” değerlendirmesinde bulundu.

“Çözüm Diyorlardı, Çözülen Ve Çürüyen İç Huzur Ortamı Oldu”

Terörün her yerde insanlığın başına musallat olduğunu, Türk milletinin terörden en çok çeken, en fazla mustarip olan ülke olduğuna dikkati çeken Bahçeli, konuşmasını şöyle devam ettirdi:

“Çözüm diyorlardı, çözülen ve çürüyen iç huzur ortamı oldu. Barış masalları anlatıyorlardı, bahar gelecek, terör bitecekti. Ancak masalın yerini vahim gerçek, baharını yerini kara kış aldı, biteceği söylenen terör ise Türkiye’yi kana buladı. Kanlı terör Oruç, ibadet, bayram demeden vatan evlatlarına kast etmiş, Türkiye’yi mateme gömmüştür.”

“Vebal AKP’nindir”

Türkiye çok tehlikeli sonuçları olacak tarihi bir bunalım dönemine girdiğini savunan Bahçeli, “AKP’nin gaflet ve acziyeti sayesinde, PKK saldırıları beka düzeyinde tehdit haline gelmiştir. Türk milleti öfke içindedir. Biriken ve bilenen toplumsal tepki iç savaş ortamının çatısını örmektedir. Şayet vatandaşlarımız, hükümetin terörle mücadelede başarısız olacağı kanaatine tam varırsa, bireysel veya toplu savunma ve ceza kesme psikolojisinin dalga dalga yayılması kaçınılmaz olabilecektir. Ülkemizdeki her rezaletin, her kepazeliğin ve her sorunun mimarı bellidir. Başka yerlerde suçlu aramaya gerek yoktur. Sorumluluğu paylaştırma niyeti nafile ve boş bir gayrettir. Vebal AKP’nindir” dedi.

Türkiye’nin asıl meselesinin “Açılışı yapılan köprüden geçtin, geçmedin; yol yaptın, yapmadın” olmadığını dile getiren Bahçeli, “Osman Gazi Köprüsüyle haklı yere övünenler, dikkat ediniz, Osman Gazi’nin torunları Bizans artıkları tarafından katledilmektedir” dedi.

Hükümete Terörle Mücadelede “Destek” Mesajı

Hükümetten beklentinin, artık bir terör belasından bu ülkeyi derhal temizlemeleri, ne gerekiyorsa sonuna kadar giderek yapmaları olduğunu söyleyen Bahçeli, MHP’nin “doğru ve milli” politikaların sağlam bir şekilde yanında olduğunu vurguladı.

Suriyelilere Vatandaşlık

Suriyelilere vatandaşlık tartışmalarına değinen Bahçeli, kimi zaman sığınmacı, kimi zaman göçmen, kimin zaman da mülteci olarak tanımlanan Suriyelilerin hukuki statülerinin ise netleşmiş ve somutlaşmış olmadığını söyledi.

Türk vatandaşlığının nasıl alınacağı, bu çerçevede hangi prosedürlerin izleneceği 5901 sayılı kanunla belirlendiğini anımsatan Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu itibarla, Suriyelilerin hukuki statülerinin hangi kategoride olduğu belirlenmeden yapılacak her siyasi tasarruf sorgulanacak ve ters tepecektir. Biz Suriye’deki iç savaş şartlarından dolayı ülkemize sığınanlara elbette gönlümüzü açalım, ekmeğimizi paylaşalım, Türk milletinin cömertliğini ve alicenaplığını gösterelim. Bunlara bir diyeceğimiz olmayacaktır. Ancak Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu siyasi dürtü ve oy hesabıyla gündeme getirmek bir defa sorumsuzluktur.  Kendi vatanlarını bırakıp gelenlere, bir kalemde Türk vatandaşlığı payesi vermek, ortak vatandan bahsetmek eğer düşüncesizlik değilse telafisi imkânsız bir şuursuzluktur.”

“Suriyeliler Toplumsal Huzurumuzu Tehdit Etmektedir”

Suriyelilerin çıkardığı olayların gün be gün fazlalaştığını ileri süren Bahçeli, biri Suriyeli 3 kişinin hayatını kaybettiği Konya Beyşehir’deki kavgayı anımsatarak, “Suriyelilerin neden olduğu sosyal uyumdaki açmazlar, sınır il ve ilçelerimizdeki asayişsizlik ve ahlaki problemler toplumsal huzurumuzu tehdit etmektedir. Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanı’nın keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir. Siyasi düşünce ve parti rozeti farklılığına bakmadan vatanını ve milletini seven herkesi Türk vatandaşlığı konusunda demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum. Son vatanımızı etnik yığınlara teslim edip Türklüğün belini kırmayı aklından geçiren kim varsa, tavsiyem ayağını denk almasıdır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi buna izin vermeyecektir” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.