Öne Çıkanlar fenerbahçe Peugeot Motorcycles enflasyon EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral Şeytanla Bir Gecenin konusu ne 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İftar Vaktinde Nasıl Beslenilmeli Kieran Lynn Rahha

Devlet Bahçeli’den Muhalif Adaylara: Vay Zavallılar Vay

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalif adayların 19 Haziran’da yaptığı 6. Olağanüstü Büyük Kurultay’a ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, “Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ve pervasızlıkla sözüm ona parti tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılar vay, bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı şuur kaybına uğradınız” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Uluslararası ilişkilerde kalıcı dostluk ve kalıcı düşmanlıktan bahsetmenin gerçeklere sırt dönmekle eşanlamlı olduğuna vurgu yapan Bahçeli şöyle konuştu:

“Her ülkenin kendi çıkarını gözetmesi normaldir ve kaldı ki bunun aksini beklemek saflık ötesidir. Dünde kalan sorunları bugünlere taşımanın, yarınlara açılan kapıları önyargı ve taassuplarla sürgülemenin mantıklı ve meşru bir açıklaması sanıyorum aransa bile bulunamayacaktır. Türkiye’nin dış politikasında pek çok ayak bağı, pek çok açmazı vardır. Maalesef ki AKP hükümetleri dış politikayı eritmiş, anlam ve değerini küçülterek iç politikaya malzeme yapmıştır. Tüm komşularımızla aramız bozulmuştur. Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız düşmanlarla çevrilmiştir.”

Komşularla İlişkiler

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Komşularımızla ilişkilerimizi düzelteceğiz’ açıklamalarına ilişkin Bahçeli, “Bu sözler tabii olarak olumlu ve pozitif niteliktedir. Buna karşılık Cumhurbaşkanı’nın '’Kendimizden başka dostumuz yok’' sözleri Başbakan’ın sözlerini açığa düşürmektedir. Yine de Sayın Erdoğan’ın bu ifadelerini boş bulunduğu bir anda heyecana gelerek yaptığına inanmak istediğimizi özellikle vurgulamak isterim. Başbakan’ın açıklamaları önemlidir, bundan sonraki politik adım ve uygulamalar için bağlayıcıdır” diye konuştu.

Rusya’yla “İyimser” Hamleler

Yedi aylık sürede, Türkiye ile Rusya arasında soğuk savaş yıllarını aratmayacak gerilimler yaşandığını savunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e yazdığı mektubu, Moskova’ya yeni büyükelçi atanmasını, Rus Milli Günü’ne katılım gibi girişimleri, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi adına yapılan “iyimser” hamleler olarak nitelendirdi.

Bahçeli, sözlerine ayrıca Türkiye’nin komşularıyla iyi geçinmesinin, gerekmedikten ve şartlar zorlamadıktan sonra kutuplaşma ve husumete şans tanınmaması milli menfaat açısından elzem olduğunu da ekledi.

Mülteci Sorunu
Türkiye’nin giderek çetrefilleşip çatallaşan bir mülteci sorunu olduğuna işaret eden Bahçeli konuşmasını şöyle devam ettirdi:

“Türkiye Avrupa’nın sınır bekçisi, mültecilerin toplanma kampı olarak görülmüş, hükümet de buna razı olmuştu. Milli onurumuzu ayaklar altına alan bu anlaşmayla ülkemiz AB’nin keyfine mahkûm edilmişti. AB Komisyonu’nun 15 Haziran’da yayımlamış olduğu ikinci raporunda, anlaşmanın hedefine ulaştığı sayılarla ortaya koyulmuş, Ege adalarından alımlarla AB ülkelerine yeniden yerleştirme süreçlerinin standartlara uygun gerçekleştiği vurgulanmıştır. Tabii olarak AB açısından herhangi bir mesele yoktur. İstediğini almış, verdiği sözlerini ise mizaç ve cibilliyetine uygun olarak çiğnemiştir.”

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen hafta gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısında Türkiye’den AB’ye vize serbestisi konusunda söylediği “varsın orada kalsın vize muafiyeti” sözlerini destekleyen Bahçeli, “AB, Türkiye’ye vize muafiyeti konusunda ilave şartlar getirmiş ve terörle mücadeleyi kösteklemeye, engellemeye kalkışmıştır. Başbakan Yıldırım, partisinin geçen haftaki grup toplantısında son derece yerinde bir ifadeyle, “Varsın orada kalsın vize muafiyeti” diyerek, AB’nin terörle mücadeleyi durdurmaya tevessül eden utanmazlığına haddini bildirmiştir” ifadelerini kullandı.

“AB Robotta Gelişmiş Ama Vicdanı Yok”

Bahçeli, AB’nin terör konusundaki tavrını sert bir dille eleştirerek, “AB’nin tedavisi imkânsız kafa yapısına göre, terör Avrupa ülkelerini kana bularsa kötü; ama İstanbul’u, Ankara’yı, Diyarbakır’ı, Şırnak’ı, Mardin’i vurursa iyidir. Brüksel bombalanırsa dünya ayağa kalkar, Ankara’nın kanı akarsa insanlık üç maymunu oynar. Nitekim robotta gelişmiştir, ama vicdan ve duyguları yoktur. Avrupa’ya akın akın giden mültecilerin zor durumlarından istifade ederek Kiliselerde vaftiz ettiren anlayışın, ne demokrasiye ne de özgürlüğe hürmet ve bağlılığı vardır” diye konuştu.

“Artık AB’yi masaya yatırma zamanı gelmiştir” diyen Bahçeli, AK Parti’nin bunu yapacak “dirayet” ve “cesareti” göstermesi gerektiğini belirtti.

“Vay Zavallılar Vay”

MHP’de Çağrı Heyeti’nin belirlediği 19 Haziran’da gerçekleştirilen ve 13 tüzük maddesinin değiştirildiği 6. Olağanüstü Büyük Kurultay’a ilişkin şunları söyledi:

“Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ve pervasızlıkla sözüm ona Parti Tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılar vay, bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı şuur kaybına uğradınız? Hadi diyelim, kurultay yaptınız. Hadi bunu kabul ettik sayalım. Peki, yargı kararına göre tek maddelik tüzük değişikliği gündemiyle toplanması gereken bir kurultayda, hele hele hiç kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz? Merkez Yönetim Kurulu ile Genel Başkan yetkilerini nasıl tırpanlandınız? Bu kararmış aklı, bu ucube hakkı size hangi satılmış, hangi MHP düşmanı verdi? Gözle kaş arasında açılması usulen mümkün olmayan kurultay açıldı, saatlerce delege sayımı yapıldı, gecikmeyle divan seçildi ve çok geçmedi oylama yapılarak Tüzük maddeleri değiştirilmiş oldu. Allah inandırsın, Turist Ömer olsa hızınıza yetişemezdi. Korsan kurultaya kim katıldı, kaç kişi katıldı, neye onay verdi, neye zorlandı belli olmadan, bir baktık ki olan olmuş, Tüzüğün 13 maddesi değişivermiş.”

“Salt Çoğunlukla Tüzük Değiştirilemeyeceğini Hatırlayan Olmamıştır”

Tüzükte gerçekleştirilen değişikliklerde Dernekler Kanunu ile Türk Medeni Kanunun 78 ve 81’nci maddeleri kapsamında, toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını belirten Bahçeli, “Salt çoğunlukla tüzük değiştirilemeyeceğini tescil eden emsal Yargı kararlarını hatırlayan ise hiç olmamıştır. Bizim toplam delege sayımızın üçte iki çoğunluğu 809’dur. Noter 656 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır. İyi niyetli delege kardeşlerimizi hariç tutarak soruyorum, bu şartlar altında tüzüğümüzün değiştiğini hangi bedbaht, hangi şuursuz ileri sürebilecektir” ifadelerini kullandı.

“Bizim Ne Meselemiz Varsa Bunu Aile İçinde Çözeriz”

Bahçeli 19 Haziran kurultayına katılan delegelere şöyle seslendi:

“Temiz duygularla Ankara’ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün, oyunun sinsiliğini ve kahpeliğini anlayın. Bizim ne meselemiz varsa, neyi istiyorsanız ve ümit ediyorsanız, bunların hepsini kendi aile içimizde çözeriz, dava hukuku çerçevesinde hallederiz. Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayınız, paralel işbirlikçisi maskeli siyaset bezirgânlarına aldanmayınız. Tüm delegelerimizi, tüm dava arkadaşlarımızı 10 Temmuz’da 6.Olağanüstü Büyük Kurultayımızı yapmak için Ankara’ya bekliyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.