Öne Çıkanlar terör PENÇEKİLİT Operasyonu Barış Pınarı Bölgesi operasyon İletişim Başkanı Fahrettin Altun Gara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tunceli Fırat Kalkanı bölgesi VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan, Hayat Pahalılığı Uyarısı: "Üretim Artmalı!"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 52 gün geçen yerel seçim sonrası TBMM'de hayat pahalılığının önemine vurgu yaptı ve üretimin artırılması şarttır diyerek köylerin yeniden köylülere geri verilmesi gerektiğini belirtti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Yerel seçimlerin üzerinden 52 gün geçti, siyaset kurumunun iktidarıyla-muhalefetiyle topyekûn tek bir konu üzerinde yoğunlaşması gerektiğine inanıyorum. O da hayat pahalılığıdır.

Toplumsal refahın ülkede yaşayan tüm bireylerin hissedebileceği düzeye çıkarılmasının yegâne koşulunun üretimin artırılması, öncelikle tarımda ve hayvancılıkta radikal birtakım kararların hayata geçirilmesi ile sağlanabileceği hususu izahtan varestedir.

Her fırsatta üzerinde durduğumuz ve ekonomik sıkıntıların çözümünde ana unsur olarak gördüğümüz Büyükşehir Kanunu’nun Yeniden ele alınarak, il merkezine 10 bin metreden uzak tüm ilçelerinin eski statüsüne kavuşturulması ve köylerin yeniden köylülere geri verilmesi çalışmalarına ivedilikle başlanmalıdır.

Parlamento ve siyaset kurumu da, ana gündemi haline gelen gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden de bir an evvel sıyrılmalıdır. Unutmayalım ki, her türlü milli ve manevi değer yargılarını yok edecek tek bir şey vardır; oda açlık ’tır." ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.