Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

DSP Lideri Aksakal Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. Yıl Dönümünde Denktaş ve Ecevit’i Andı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıl dönümüne ilişkin, “Ada’da barışın tesisi için sorumluluk alan, milliyetçiliği Beşparmak Dağlarına yazan Bülent Ecevit’i ve Kıbrıs davasının unutulmaz lideri Rauf Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

DSP lideri Önder Aksakal, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aksakal, mesajında, “Ada’da barışın tesisi için sorumluluk alan, milliyetçiliği Beşparmak Dağlarına yazan Bülent Ecevit’i ve Kıbrıs davasının unutulmaz lideri Rauf Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs adasının barış iklimine kavuşturulmasının üzerinden 43 yıl geçtiğini hatırlatan Aksakal, “İnsanlığa ve barışa büyük bir hizmette bulunmak, yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı, bir yandan da Ada’da iki toplumun varlığını tescillemiş oldu. Kıbrıs davasının efsane ismi Rauf Denktaş ve bu davanın siyasi iradesini hayata geçiren unutulmaz lider Bülent Ecevit yıllarca bağımsız Kuzey Kıbrıs için çaba sarf ettiler” açıklamasında bulundu.

15 Kasım 1983’de bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, 34 yıldır sürdürdüğü barışçı diyaloglardan etkili bir sonuca ulaşamadığını belirten Aksakal, sorunu “Yunanistan tam aksine Kıbrıs sorununun çözümü şöyle dursun, Ege’deki adalarımızın işgaliyle de Kıbrıs sorununun düğümlenmesine sebep olmaktadır” sözleriyle değerlendirdi.

Aksakal, partisinin beklentisini ise şu sözlerle dile getirdi:

“Bugün Demokratik Sol Parti olarak, KKTC yöneticilerinin geçmişlerini unutmayan, ahde vefa duygusunu ayaklar altına almayan, milli kimliğimizi Rumların inayetine teslim etmeyen bir anlayış temelinde özgün davalarını sahiplenmeleri en önemli beklentimizdir.
Türkiye’ye düşen misyon ise, çözümsüzlüğün tarafı olmayı ısrarla sürdüren Rum ve Yunan stratejilerine karşı Ege’deki adalarımızın işgaline bir son verilmesi ve uluslararası arenada KKTC’nin tanınması sürecini başlatarak bu konuları gündemimizden çıkarmak olmalıdır.
Yeniden DSP iktidarına kadar bu gerçekleşmezse, Ege’nin mavi sularına, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarına bir kez de destan yazmaktan çekinmeyeceğimiz bilinmelidir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.