Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise deprem palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan milli savunma bakanlığı gündem özeti abd çin

Erdoğan: Bizim İçin Bu Zat Yok Hükmündedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için ne söylersen söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi toplu açılış töreninde konuştu.

Zeytinburnu’nun İstanbul’un en eski yerleşim birimlerine ev sahipliği yapan bir ilçe olduğunu ifade eden Erdoğan, “Mazisine sahip çıkmayanın atisi karanlıktır. Bunun için biz maddi ve manevi mirasıyla geçmişimize sahip çıkıyoruz” dedi. Eski camilerin sadece bir ibadet mekanı olmadığını belirten Erdoğan, “Her cami medeniyetimizin bu topraklara vurulmuş birer mührüdür. Burada yalnızca bina restorasyonu yapılmıyor, aynı zamanda bir medeniyetin ihyası gerçekleştiriliyor. 2003 yılından bugüne kadar sadece Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığıyla ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasında Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yeni havaalanı, İzmir Körfez Geçişi Köprüsü, Beşiktaş stadı projeleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul'un sadece raylı sistemlerine 15 milyar lira yatırım yaptık. Marmaray gibi asrın projesi denilen bir projeyi tamamladık. Avrasya Tüneli de inşallah bu yılın sonuna kadar, bitirildiğinde Ahırkapı’dan Haydarpaşa Lisesi onun hemen arka tarafından çıkışı olacaktır. İki katlı bir tünel. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, son tabliyenin kaynaklarını Sayın Başbakanla beraber yaptık. Şimdi hedef 26 Ağustos'a kadar köprüyü tamamen bitirip, açılışını yapmak. ‘Bunlar yapamaz’ diyorlardı.

Yeni havaalanının inşası süratle devam ediyor. Dünyanın en büyük üç havalimanından bir tanesi olacak. 2018'de ilk etabının açılışını yapıyoruz. İstanbul İzmir otoyolu ve bu projenin önemli bir parçası olan İzmir körfez geçişi köprüsünün inşaatı sürüyor, onun da son tabliyesinin kaynağını önümüzdeki haftalarda atıyoruz. Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’a da Dünya çapında bir stadyum kazandırdık. Yarın onun da açılışını yapıyoruz. Aklınıza gelen her alanda İstanbul gerçekte iftihar verici projelerle Yeni Türkiye'ye layık bir şehir olma yolunda hızla devam ediyor.”

-“BM’NİN ŞU ANDAKİ İŞLEYİŞİNİN REFORME EDİLMESİ LAZIM”-

Konuşmasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni  tüm inançları ve tüm kıtaları temsil etmemekle eleştiren Erdoğan, “İnsanlığın derdiyle dertliyiz. Her fırsatta ne diyoruz ‘Dünya 5'ten büyüktür’. Dünyada 196 ülkenin kaderini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki 5 tane daimi üyenin iki dudağı arasına mahkum edemeyiz. O Birinci Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık BM’nin şu andaki işleyişinin reforme edilmesi lazım. Bu 5 ülke içerisinde bir tane Müslüman ülke yok. Tamamı Hristiyan, Gayrimüslim, bunlardan oluşuyor. Adil değil. Adil bir dünya için mücadele ediyoruz. Tüm kıtaların, inanç gruplarının temsil edildiği bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne insanlığın ihtiyacı var” diye konuştu.

-“TERÖR ÖRGÜTÜ KONUSUNDA ANLAŞAMIYORSAK ORTAK MÜCADELEYİ NASIL VERECEĞİZ”-

“Terörün iyisi kötüsü olmaz, hepsiyle aynı şekilde mücadele edilmeli; mültecilere sahip çıkın; çevre sorunun kaynağı gelişmiş ülkelerken, çözümün tüm yükü geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelere yüklenemez” diyen Erdoğan, terörle mücadele konusunda şunları söyledi:

“Dünyanın anlı şanlı ülkeleri kimi açıktan kimi gizli saklı terör örgütlerinin arkasında duruyor. Biz bunlara diyoruz ki, ‘Sizin yardım ettiğiniz terör örgütü ha PKK ha PYD ha DHKP-C farkı yok’. Bunlar aynı gövdenin dalları.

Ankara’da canlı bomba eylemi yapıp masum insanları katleden teröristin resmi sizin yere göğe sığdıramadığınız o örgüt poster yapıp kendi kontrolündeki yerlerde duvarlara asıyor. PYD’ye terör örgütü demiyorsan, o zaman Ankara’daki eylemi de terör saldırısı olarak görmüyorsun demektir. Bu sakat mantığın sonu Brüksel’deki, Paris’teki, yarın Allah göstermesin Londra’daki, New York’taki eylemlerin de terör saldırı olarak görülmemesine kadar çıkar. Hani terörle ortak mücadele içindeydik. Biz daha kimin terör örgütü olduğu konusunda anlaşamıyorsak ortak mücadeleyi nasıl vereceğiz?”

-“BİZ TÜM İNSANLIĞIN ONURUNU KURTARMANIN ÇABASI İÇERİSİNDEYİZ”-

Kimsenin İslam'a terörü yakıştıramayacağını ifade eden Erdoğan, “DAİŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab gibi tüm örgütleri terör örgütü olarak görüyor, bunların İslam’la en küçük bir ilgileri olmadığını söylüyoruz. Dünya’da DAİŞ'le Türkiye kadar samimi ve sonuç alıcı mücadele veren başka hiçbir ülke yoktur” dedi. Suriye ve Irak üzerinde yapılan hesapların bedelini insanların kanlarıyla, canlarıyla, gelecekleriyle ödediklerini söyleyen Erdoğan, “Hiçbir stratejik kaygı katledilen onca insanın üstünde olamaz. İnsanlık son yıllarda verdiği bu en büyük sınavı maalesef kaybetmek üzeredir. Biz böyle bir enkazın içinde hem kendimizin hem de tüm insanlığın onurunu kurtarmanın çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

-“2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÜLKEMİZ DÜNYANIN GELİŞMİŞ 10 ÜLKESİNDEN BİRİ OLACAK”-

14-15 Nisan tarihlerinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 13. Liderler Zirvesi’nin İstanbul’da gerçekleşeceğini ifade eden Erdoğan, zirveye 33’ü Devlet ve Hükümet Başkanı düzeyinde, 6’sı Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Meclis Başkanı seviyesinde, 58 ülkeden katılım beklendiğini belirtti. Erdoğan, bu zirve ile Türkiye’nin 2 yıl boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını yürüteceğini de ekledi. Erdoğan bu yıl Türkiye’de gerçekleşecek etkinleri şöyle açıkladı:

“Ülkemiz yıl boyunca iki önemli etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Bunlardan ilki Birleşmiş Milletler tarihinde ilk defa düzenlenecek olan Dünya İnsani Zirvesi’dir. Diğeri ise Dünya liderlerini enerji sektörlerinde en önemli aktörleri ve kanaat önderlerini bir araya getiren 23. Dünya Enerji Kongresi de İstanbul'umuzda olacak. Bu kongrenin enerji politikalarının geleceğine yön vereceğini düşünüyorum. 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemiz dünyanın gelişmiş 10 ülkesinden biri olacak.”

-“ONU O TERÖRİSTLER GİTSİNLER KENDİ LEŞLERİNİN ÜZERİNE SERSİNLER”-

Temmuz ayından bu yana terör örgütünün eylemlerine sahne olan ilçelerin, mahallelerin birer birer temizlendiğini ifade eden Erdoğan, “Cizre, Silopi, Sur ve İdil'de gerçekleştirilen operasyonlar başarıyla tamamlandı. Nusaybin ve Yüksekova ve Şırnak’taki operasyonlar devam ediyor. Terör örgütünün Irak’taki kampları sürekli bombalanıyor. Bu operasyonlarda terör örgütü çok büyük zayiat verdi. Tabii bizim de şehitlerimiz, yaralılarımız var. Bayrağımız burada. Başka bayrak asla. Paçavralar maçavralar asla bizim ülkemizde bize sunulamaz. Onu o teröristler gitsinler kendi leşlerinin üzerine sersinler” dedi.

-ERDOĞAN “PENNSYLVANİA'DAKİ ZAT”IN PEŞİNDEN GİDENLERE SESLENDİ-

Konuşmasında Paralel Devlet Yapılanmasına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kimse Paralel devlet, şu devlet, bu devlet, sakın bu oyuna gelmeyin, sakın. Pennsylvania'daki zat ve onun peşinden gidenlere sesleniyorum; kardeşlerim şu aklımızı lütfen kiradan kurtaralım. Bizim dinimizde kula kulluk yok. Allah'a kulluk vardır. Maalesef kula kul olanlar kayıpta. Hakk’a kul olanlar kazançta. Biz bu coğrafyayı kendimize vatan kılmanın bedelini bin yıldır kesintisiz ödüyoruz.”

-“BİZİM İÇİN ANA MUHALEFET PARTİSİNİN GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞU BOŞTUR”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ise şu ifadelerle eleştirdi:

“Öyle birileri var ki edepsizlikleri ve pişkinlikleriyle adeta milletimizle alay ediyorlar. Ben bu meseleleri konuşmaktan inanın hicap duyuyorum. Gözümüzün önünde insanlara üstelik bu son olayda bir hanımefendiye böylesine galiz bir şekilde hakaret edilmesi, böylesine alçakça saldırılması karşısında susamayız bu bize yakışmaz. Bu meselenin Cumhurbaşkanlığı'nın tarafsızlığıyla ilgisi yoktur, bu bir insanlık sorunudur. Fakat karşımızdaki zat öylesine seviyesiz öylesine rüsva ki bir noktadan sonra onu muhatap almak millet adına bizi de insanlığımızı sorgulayacak noktaya getiri. Onların sınırları olmayabilir ama bizim var. Siyaset nispeten esneklik gerektiren bir uğraştır. Ama bu da bir yere kadardır.

Şu kararımızı sizlerle paylaşmak istiyorum, tüm arkadaşlarımdan da aynı şekilde davranmalarını rica ediyorum. Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada da aynı zamanda bir seçmen bir vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için ne söylersen söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu haline gelmiştir. Dedim ya ‘Siyasi sapık’, hani milletimiz böyle durumlar için ‘Kendi haline bırakın’ der ya, biz de malum zat için aynısını söyleyeceğiz. Ana muhalefet partisini ne zaman o koltuğu siyasi ve insani temsil kabiliyetine haiz birisine temsil ederse işte o zaman iktidar partisi yeniden bir muhataba kavuşmuş olur. O güne kadar buz atı kendi haline bırakalım. Varsın içinde bulunduğu çukurda debelenip dursun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.