Öne Çıkanlar ırak pkk terörist cumhurbaşkanı erdoğan fetö Asena ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

Gül: "Aktif Siyaseti Bıraktım"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Art niyetli çevreler bunu sık sık ortaya atıyorlar, söylüyorlar. Parti nasıl kurulur bunu çok iyi bilirim. Hatırlayacaksınız Fazilet Partisi’nde, o zaman ki partimizde bir kongre mücadelesinde bir başkanlık yarışına girmeye cesaretini kimsenin ortaya çıkamadığı dönemlerde bunu yapmış bir insanım. Daha sonra o hareketin, yenilikçi hareketin AK Parti’nin kuruluşuyla neticelendiği, partinin nasıl kurulduğunu, bütün bunları hep bilen bir insanım. Bilen bir insan Ankara’dan ayrılmaz. Dolayısıyla böyle bir niyetim yok” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Gül, Gazeteci Hakan Çelik ile gerçekleştirdiği röportajında kendisi hakkında öne sürülen yeni siyasi parti kuracağı iddialarına cevap verdi. Gül’ün söz konusu iddialara yönelik açıklamaları şöyle:
“Önce beni tanıyanların şunu bilmesi gerekir ki ben yerli bir insanım. Kendi değerlerimize inanan bir insanım. Ama yerli değerlerine inanan bir insan olarak da demokrasiyi, hukuku ve bütün batı dünyasını çok iyi bilirim ve onlarla hep beraber olmanın da Türkiye’ye çok güç kattığını hep bilirim. Buradan şunu söylemek istiyorum eğer ben siyaset yapacak olursam Batıdan, Avrupa’dan başka yerden destek almak değil kendi halkımdan destek alırım. Nitekim vaktiyle de hep bunları yaptım. Ben Cumhurbaşkanlığı görevimi büyük bir onur ve şerefle bırakıp, yol arkadaşım Tayyip Bey’e devrettikten sonra belki kırk kez soruldu ve açıkladım ‘Aktif siyaseti bıraktım’ diye. Bazı doğrusu art niyetli çevreler bunu sık sık ortaya atıyorlar, söylüyorlar. Parti nasıl kurulur bunu çok iyi bilirim. Hatırlayacaksınız Fazilet Partisi’nde, o zaman ki partimizde bir kongre mücadelesinde bir başkanlık yarışına girmeye cesaretini kimsenin ortaya çıkamadığı dönemlerde bunu yapmış bir insanım. Daha sonra o hareketin, yenilikçi hareketin AK Parti’nin kuruluşuyla neticelendiği, partinin nasıl kurulduğunu, bütün bunları hep bilen bir insanım. Bilen bir insan Ankara’dan ayrılmaz. Dolayısıyla böyle bir niyetim yok ama tabii ki düşüncelerimi, fikirlerimi, tecrübelerimi zaman zaman arkadaşlarımızla, Sayın Cumhurbaşkanıyla, Sayın Başbakanla, diğer arkadaşlarımızla bir araya gelip onları aktarma fırsatım zaman zaman olur. Tabii ki kamuoyuyla da düşüncelerimi paylaşma gibi bir görevim de şüphesiz ki vardır. Nihayet bütün bu tecrübemi bir kenara koyacak halim de olamaz, buna da tabi kimse herhalde rıza göstermez. Bu tip söylentiler biraz art niyetli ve asılsız.”

TÜRKİYE BİRAZCIK İÇE KAPANMIŞ VAZİYETTE”
“Tony Blair ile görüşmenin, parti kurmakla ne ilgili olur?” sorusunu soran Gül, hakkındaki iddiaların “saçma” olduğunu belirterek, “Ürdün’e geçenlerde gittim. Ürdün’de bir güvenlik konferansı vardı. Beni de baş konuşmacı olarak davet ettiler. Orada Ortadoğu’nun çok önemli meseleleriyle ilgili önemli bir konuşma yaptım, oralarda çok yankısı oldu. Türkiye birazcık içe kapanmış vaziyette bunlarla çok ilgilenmiyor. Filistin meselesiyle ilgili çok önemli orada açıklamalar yapıldı. Bu çerçeveyle gittim. Gittiğim her yerde de sağ olsunlar sanki görevde bir devlet adamı gibi ilgi, ihtimam gösteriyorlar. Meselenin aslı bu” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.