Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye vakıfbank İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

HDP: Yeni Yaşamı Paskalya Yumurtaları Varetsin!

ANKARA (ANKA) - HDP Hristiyan vatandaşların Paskalya bayramlarını "Yeni yaşamı, renk renk paskalya yumurtaları varetsin" cümleleriyle kutladı.



HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, Hristiyanların paskalya bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; halkların ve inançların eşit koşullarda bir arada; kendi kültürlerini, anadillerini, kimliklerini özgürce yaşayacağı bir coğrafyayı var etme mücadelesini sürdürme kararlılıklarıyla tüm Hristiyan aleminin Paskalya Yortusu’nu kutladıklarını bildirdi.

-ESKİ TAKVİME GÖRE 24 NİSAN'DA KUTLANIYOR (!)

Hatimoğulları açıklamasında tarihe meraklı kişiler için "Hristiyanların en önemli bayramlarından olan Paskalya Yortusu; bu yıl 17 Nisan’da ve eski takvimi kullanan Hristiyanlar tarafından da 24 Nisan’da kutlanıyor" kaydını düştü.

-GELECEĞİMİZİ PASKALYA YUMURTALARI VARETSİN !

HDP'li mesajında "Ülkemiz başta olmak üzere, Ortadoğu’da ve dünyada tokuşturulan rengarenk Paskalya yumurtalarının yeni yaşamı var etmesi dileği ile; halklar için barışın, adaletin ve özgürlüğün müjdeleyici olmasını umut ediyoruz" dedi.

HDP Paskalya kutlama mesajını Ermeni, Rum, Arap, Süryani alfabeleriyle de verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.