Öne Çıkanlar bugünün gündemi deprem İdlib Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi Ağustos 2023 Enflasyonu Dagi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Roda Palaoğlu Dünya Zekâ Kongresi Nuri Develi Dünya Hayvanlarını Koruma Günü Umutcan Akoğlu Dış Hemoroid Gebelikte ne kadar kilo almak gerekiyor

HDP'li Yüksekdağ Van'da Konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması tartışmalarına ilişkin, “Dün Nazım Hikmet'i vatandaşlığa almakla övünüyordu, şimdi kendi vatandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyor. Vatan sizin çıkardığınız savaşsa, hırsızlıksa, çocuk istismarcılarını savunmaksa; biz o vatanın vatandaşları değiliz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Van il kongresinde konuştu. AK Parti’nin Van’da iki milletvekili çıkarmayı zor başardığını belirterek, o dönem verilen sözlerinin birinin bile yerine getirilmediğini ifade etti. AK Parti’nin, Türkiye halklarına “Ya benimsin ya kara toprağın” dediğini dile getiren Yüksekdağ, “Kusura bakmasınlar, bize bu tehditler sökmez. Bizden itaat etmemizi bekliyorlar. Haşa! Zulmün olduğu yerde direniş, direnişin olduğu yerde HDP vardır” dedi.

-“VATAN ÇOCUK İSTİSMARCILARINI SAVUNMAKSA, BİZ O VATANIN VATANDAŞLARI DEĞİLİZ”-

Halkı teslim almak için “çöktürme” planı yaptıklarını ve aradan 9 ay geçtiğini kaydeden Yüksekdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Kim çöktü? Tek bir AKP'linin evladı çatışmalara girdi mi? Asker, polis ölümlerini saklayarak başarabileceklerini zannediyorlar. Sanıyorlar ki bizim barış çağrımız çaresizlikten. Bizim kendi gücümüzden şüphemiz yok. Ama savaş ile kan ile siyaset yapılmaz. Bu savaş bitecek. Savaşı başlatanlar gidecek. Yüreğinizi ferah tutun. Saray'daki şimdi de bizi vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyor. Bu vatan senin babanın malı değil. Bu vatan ortak vatan. Dün Nazım Hikmet'i vatandaşlığa almakla övünüyordu, şimdi kendi vatandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmakla tehdit ediyor. Vatan sizin çıkardığınız savaşsa, hırsızlıksa, çocuk istismarcılarını savunmaksa; biz o vatanın vatandaşları değiliz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.