Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan AİLE gündem özeti Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ırak Pandemi

İlk Cem Evini Yaptıran O Milletvekili Konuştu: “Alevi Kürt Meselesine Dışarıdan Çözüm Olmaz”

ANKARA(ANKA) - Türkiye'de kamunun bir cem evine yapım desteğini ilk sağlayan milletvekili olan İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı siyasi sorunların çözüm yerinin TBMM olduğunu hileli apkbelirterek, "Alevi - Kürt meselesine, dışarıdan çözüm bekleyemeyiz" dedi.



TBMM kürsüsüne 5. Yargı Reformu ile konuşmak üzere çıkan, ancak gruplar arasında yaşanan; Alevi-Kürt tartışmaları nedeniyle bu konudaki görüşlerini açıklayan Antalya Milletvekili Hasan Subaşı önemli mesajlar verdi.

"TBMM’de konuşamadığımız, çözemediğimiz sorunlar dünya meselesi olur. Diğer devletlerin ve mahkemelerin ilgi alanına girer. Alevi ya da Kürt Sorunu ne varsa tahammülle konuşup tartışabilmeyiz. TBMM çatısı altında çözemeyeceğimiz sorunumuz yoktur” diyen Subaşı, yargı reformu konuşmasından vazgeçtiğini belirterek mecliste o anda yaşanan Kürt-Alevi gerginliğiyle ilgili konuştu.

Hasan Subaşı, “Geçmişte yaşanan doğrular yanlışlar olabilir. Ayrımcılık olup olmadığı da konuşulur tartışılır, yeter ki tahammüllü olalım. Yaklaşık 25 yıl önceydi. Alevi yurttaşların istekleri üzerine plan değişikliği
ve tahsis çalışmaları ile Antalya'da cem evi yapımını sağlamıştık. O yıllarda bu kararımın bir ilk olduğunu bilmiyordum. Meğer Cemevi yapımı için kamunun ilk desteğiymiş" dedi.

Milletvekili Hasan Subaşı, dikkat çeken önemli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne oldu? Yeterince konuşmadık, tartışamadık çözemedik ve sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘Cemevi, Alevilerin ibadetgâhıdır’ kararı aldı. Çünkü bu alevi yurttaşlarımızın tercihidir. Bunlar konuşulamıyor... Yargımız da karar veremedi. Nihayet AİHM kararı, ‘ayrımcılık var’ dedi ve devleti mahkûm etti... Bu bizim ayıbımız değil mi? Bizim konuşamadığımız çözemediğimiz konular dünya meselesi olur başkaları konuşur ve bazen
manipüle edebilir. Bu çatı altında birbirimize tahammül ederek tartışır konuşursak çözemeyeceğimiz sorun olamaz. Hiç değilse sorunlarımıza çözüm bulabileceğimiz tek yer olan bu yüce çatı altında birbirimize saygılı olmak dinlemek zorundayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.