Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı berat albayrak fenerbahçe

"İsrail'in Gazze'deki Hastane Bombardımanı Açık Bir Savaş Suçudur"

Gazze Şeridi'nde bulunan Al Ahli Arab Hastanesi'ne yönelik hava saldırısında 500 ile 1000 arasında masum sivilin hayatını kaybettiği haberleri dünya genelinde infiale neden oldu. Bu vahşet karşısında sessiz kalmayan DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, yaşananları "açık bir savaş suçu" olarak nitelendirdi ve uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırdı.



Dr. Karatutlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İsrail'in bu son saldırısı, tüm dünyaya insan hayatına verdiği değerin olmadığını gösteriyor. Gazze'de yaşanan bu insanlık suçlarına tepki göstermeyen ve sessiz kalan tüm taraflar, yaşanan katliamın birer sorumlusudur."

Karatutlu, uluslararası toplumun bu trajedi karşısında birleşmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hiçbir siyasi gerekçe, masum sivillerin hedef alındığı bu tür saldırıları meşru kılamaz. Uluslararası kamuoyu, bahaneye sığınmadan acilen tek ses olmalı ve bu kıyıma dur demelidir," dedi.

"DEVA Partisi olarak, İsrail'in pervasız saldırılarını şiddetle kınıyoruz," diyen Dr. Karatutlu sözlerini şöyle tamamladı: "Bu tür insanlık dışı eylemler, bölgesel istikrarsızlığı daha da körükleyerek, tüm dünyanın güvenliğini tehdit ediyor. Dünya liderleri, bu suçları işleyenlere karşı net bir tavır almalı ve gereken yaptırımları bir an önce hayata geçirmelidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.