Öne Çıkanlar ataşehir belediyesi ohal marmaris belediyesi haberleri Melis Özer Binali Yıldırım AK Parti Grup Başkanı Seçildi Bahçeliden Anlamlı Anneler Günü Mesajı Ceceli Ankarada Çiftçileri Coşturacak Hükümet Sanatın Önüne Her Gün Yeni Bir Engel Koyuyor Gevaş Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar TVF Başkanı Üstündağdan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit

İşte Motordaki Güvercinin Sırrı ...

Türk Hava Kurumu'nda birçok avukat bulunurken THK'nın paraları uçakların bakım, tamir, modernizasyonu  yerine CHP milletvekilinin kızının avukatlık bürosuna gitmiş.



-Güvercinlerin Türk Hava Kurumu uçaklarının motorlarına neden yuva yaptığı konusu açıklığa kavuştu.

Türk Hava Kurumu uçaklarının motorlarındaki güvercin yuvalarının sırrı şimdi aydınlandı.

THK yangın söndürme uçaklarının bakımsızlıktan neden çürüdüklerine, motorlarında güvercinlerin neden yuva yaptıklarına ilişkin farklı iddialar ortaya atılmıştı. Bugünlerde bu iddialar yeniden gündeme geldi. Özellikle muhalefet ve PKK'ya bağlı siyasi kuruluşlar, yangınlar nedeniyle bu yangınları çıkaran kundakçı terörist çetelerini değil, Türk devletini suçladılar. Devleti Türk Hava Kurumu'ndaki uçakları kullanmamakla suçlayan çevrelerin başında CHP geldi. Oysa konuya ilişkin yıllar öncesinde ortaya konulan belgeler, THK uçaklarının çürüme nedenleriyle CHP'nin ilgili olabileceğini ortaya koydu.

Konuya açıklık getirecek boyutta bir belge ve haber, bugünlerin muhalif medya mecrası Habertürk'te yıllar önce açık ve net biçimde yayınlandı. Gazeteci Yasemin Güneri'nin Habertürk'de yayınlanan köşe yazısı 23 Ağustos 2019 tarihini taşıyor. Yani iki yıl önce yayınlanmış.

Köşe yazısının başlığı "THK’dan Haluk Pekşen’in kızına aylık 20 bin lira ödeme yapılacak" şeklinde.

İzmir’de meydana gelen yangında onlarca hektarlık ormanın küle döndüğünü hatırlatan Yasemin Güneri, "Yangın sırasında gözler, Türk Hava Kurumu’nun önceki yangınlarda başarılara imza atan yangın söndürme uçaklarını aradı. Önce, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK ile ilgili saptamalarını kamuoyuyla paylaştı.
THK, yangın söndürme uçakları konusunda gerekli hassasiyeti göstermezken, kurumda görevli avukatlar bulunduğu halde kurum dışından bir avukatlık ofisiyle anlaşma konusunda oldukça hassas davranmış!" saptamasında bulundu.

Güneri'nin belgelere dayalı köşeyazısı ve haberi şöyle devam etti:

"A. Bertan Nogaylaroğlu’nun THK Başkanı seçilir seçilmez CHP milletvekili Haluk Pekşen’in kızı Ezgi Pekşen ile avukatlık sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı.
Sözleşmeye göre, THK, Pekşen Hukuk Bürosuna avukatlık ve danışmanlık ücreti olarak aylık net 20 bin lira ödeyecek. Sözleşmeye göre, THK’nın halen dava ve takiplere konu edilmiş olan alacak ve borçlarına ilişkin takip edilecek hukuki süreç sonucunda elde edilecek tahsilatlardan yüzde 5 avukatlık ücreti de Pekşen Hukuk Bürosuna ödenecek. Çok sayıda davası olan THK’nın bu sözleşmeyle aylık ortalama 150 bin lirayı Pekşen Hukuk Bürosuna ödemesi gerekecek.
Sözleşme maddelerinden biri de; THK’nın görevlendirmesi ile yurtiçi ve yurtdışı çalışmaların yürütülmesinde kurum tarafından uygulanmakta olan en üst harcırah mevzuatı hükümleri uygulanacak.
25 Mayıs 2019 yılında imzalanan sözleşme iki yıllık düzenlendi. THK 2 yıl boyunca Pekşen Hukuk Bürosuna ödemelerde bulunacak.
THK Merkez Denetleme Kurulu, anlaşmanın yasaya aykırı olduğunu iddia ederek sözleşmenin derhal yürürlükten kaldırılması için noterden THK’ya ihtar çekti.
İhtar sonrası sözleşme feshedilmezse Merkez Denetleme Kurulu dava açacağını açıkladı.
Yaklaşık 100 yıllık bir kurum olan ve Türk halkının gözbebeği olan Türk Hava Kurumu’nun her konuda şeffaf olması gerekmez mi? Kurumun hukuki işlerini takip etmesi için bir avukatlık ofisiyle anlaşma imzalanırken hangi kriterler göz önünde bulunduruldu?
Önümüzdeki günlerde mevcut THK Merkez Denetleme Kurulu üyelerinin yaptığı başvuru sonuçlanacak."

Haluk Pekşen'in kızının görevli bulunduğu Pekşen Hukuk Bürosundan Ezgi Pekşen ise bu iddialara "20 bin TL ile zeninleşmedim.THK'nın önceki yönetimi hakkındaki tüm suç duyurularını hazırladık ve kayyum atanması talebinde bulunduk. 5 avukata verilen bu ücretin bizleri ne kadar zenginleştirdiğini hesaplarken asgari ücret tarifesine bir bakın isterseniz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.