Öne Çıkanlar Hakkari AİLE terör Hadise deprem palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd milli savunma bakanlığı gündem özeti çin

İYİ Parti Eleştiride Çıta Yükseltti: "Sinek İlaçlama Aletiyle Yangın Söndürüyorlar"

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, orman yangınları ile ilgili Tarım Bakanı Pakdemirli’ye soru önergesi verdi. Subaşı Cumhurbaşkanlığının 13 uçaklı filosu itibarla izah ediliyorsa, Ormanlarımızı yangınlardan korumak için hala bir uçak filosunun olmayışı nasıl izah ediliyor?” diye sordu. Bu arada Subaşı  eleştirinin dozunu artırarak iktidarın yangınları söndürmeye çalışırken sinek ilaçlama arabalarından faydalandığını öne sürdü.



Subaşı yazılı soru önergesinde yangınlara bir başka açıdan baktı. "Ormanlarımız sözde yatırım adı altında yolgeçen hanına dönüşmüştür" diyen Subaşı, “Küresel iklim değişikliği ve kolay yanan ve yayılan çam ormanlarımız için hiçbir tedbir alınmamıştır. Eldeki mevcut Türk Hava Kurumu uçakları ve pilotları tasfiyeye tabi tutulmuştur. Faaliyette olduğu açıklanan üç uçağın da kime ait olduğu ve nasıl kiralandığı hakkında da bilgi sahibi değiliz! Yunanistan’da 20 adet, Fransa’da 26, İspanya’da 17, İtalya’da 19 söndürme uçağı var” iddiasında bulundu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, son yıllarda ormanların taş ve maden ocaklarına açılması, sözde ağaçlandırmak amacıyla kiraya verilmesi ve ormanların yatırıma açılmasının adeta orman yangınlarına davetiye çıkardığını savundu. Subaşı, “THK’nın yangın söndürme uçakları hangarlarda çürürken belediyenin sinek ilaçlama araçları ile yangın söndürmeye kalkışmak izah edilemez” diyerek iktidarı eleştirdi.

İYİ Parti'li Subaşı, "Manavgat yangınında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin normalde sinek ilaçlama çalışmalarında kullanılan vektör (zararlı) mücadele araçlarının ilaç tanklarına su doldurularak, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarında kullanılması izah edilemez. Sayın Bakanının net olarak bu uçak meselesini ve THK uçaklarının neden kullanılmadığını açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Orman yangını bölgelerinin afet bölgesi ilan edilmesini de isteyen Subaşı, “Evleri, mal ve mülkleri, küçük ve büyükbaş hayvanları, seraları ve tarımsal ürünleri zarar gören vatandaşlarımıza devletin derhal yardım elini uzatması, evsiz kalanlar için çadır köyler kurulması gerekmektedir” dedi.

-SUBAŞI OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Bu arada İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yangından etkilenen bölge ve alanlara giderek burada incelemelerde bulundu ve vatandaşların sorunlarıyla ilgilendi. Subaşı'nın saptadığı görüntüler, yangın terörünün meydana getirdiği korkunç tahribatın boyutlarını gözler önüne serdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.