Öne Çıkanlar sinema abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak

“Karadeniz Doğalgazı, Gabar Petrolü Nerede?”

CHP Adana Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a kalıcı yaz saati uygulamasını sordu.


Mecliste 2024 yılı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında söz alan Dr. Şevkin, Bakan Bayraktar’a dönerek, “Kalıcı yaz saati uygulamasıyla minicik çocukların zifiri karanlıkta, korkarak okula gitmesine ne zaman son vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.


ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARINA İŞARET ETTİ


Türkiye’nin yüzde 20'sinin enerji faturalarını zamanında ödeyemediğini söyleyen Dr. Şevkin, “İnsanların, elektriği, doğal gazı kesiliyor. 3 milyon kişi devletten yardım almadan ısınamıyor. Elektrik, doğal gaz vatandaşın marketten alabileceği ürünler değil. Kullanılmayan elektrik aslında dağıtım firmasının zararınadır. Yoksulluğun her geçen gün arttığı bir ortamda elektrik ve doğal gazın kesilmesi ayıbına son verip farklı tahsil veya yöntemler araştırılıyor mu?” şeklinde konuştu.


“EZİYET”


Kalıcı yaz saati uygulamasıyla minicik çocukların zifiri karanlıkta korkarak okula gitmesine kimsenin gönlünün razı olmaması gerektiğini, çocuklara okul yolunda adeta eziyet edildiğini belirten Dr. Şevkin, Bakan Bayraktar’ın, “Kaz Dağları, Akbelen, İkizdere ve benzeri gibi sembol yerlerin dışında vatandaşın onayı olmayan madenlerin uç ürüne dönüşmeden, yok pahasına ham madde olarak ihraç edilmesinin önüne geçilmesi düşünülüyor mu? Yeniden seçim var, sahi bu Karadeniz'deki doğal gaz ve Gabar'daki petrol ne oldu?” sorularına yanıt vermesini istedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.