Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise terör deprem palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı gündem özeti

Kılıçdaroğlu: "Bu Bütçeye 'Evet' Demek, 'Vatandaşın Mutfağındaki Yangını Görmemek' Demektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütçe sürecini tamamladık. Bu bütçenin 83 milyon vatandaşa getirdiği hiçbir şey yok. Bu bütçe tamamen tefecilere yöneliktir. Bizim buna evet dememiz mümkün değildiBu bütçeye 'evet' demek, 'vatandaşın mutfağındaki yangını görmemek' demektir. Biz vatandaşın mutfağındaki bu yangını görüyoruz." dedi. 

TBMM'de partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap eden Kılıçdaroğlu, "Covid-19 dünyanın ortak sorunu. Ve bu ortak soruna karşı alınan önlemler yeterli mi? O kadar çaresiz ve stratejiden yoksunlar ki Covid-19 olayını yönetemediler, hala yönetemiyorlar.. Covid-19 salgınını yönetemiyorlar. Esnafa, sanayiciye, kuryeciye, bakkala, kahveciye faydamız olsun dediler. Vatandaşa IBAN atıp bize yardım edin dediler. Vatandaşına yardım etmek için vatandaşından para isteyen dünyada başka bir ülke yok." dedi.  

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında satır başları şöyle:

"Gündemde asgari ücret var. Milyonlarca kişi bekliyor.Türkiye Cumhuriyeti'nde para var ama bu para asgari ücretliye verilmiyor! Bu bir siyasi tercihtir. Bize göre asgari ücret en az net 3 bin 100 lira olmalıdır.O nedenle bütün sendikalara sesleniyorum. Bize göre asgari ücretin vergisiz 3100 lira olması lazım. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi ve doğru bulmuyoruz"

“Gerekli önlemler alınmıyor.İnsanlar hayatlarını kaybediyorlar kazalar sonucu.Gaziantep'te hastanede patlama meydana geldi.11vatandaşımız hayatını kaybetti.Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz.Bu ve benzeri kazaların bir daha olmaması en büyük dileğimizdir.”

“Sen asıl vergiyi alınması gereken yerlerden alacaksın. Uyuşturucu, organ ticareti yapan adamdan alacaksın. Kara parayla devleti dolandıranlardan alacaksın.”

“İktidarını korumak isteyen siyasetçiler, ayrışmayı sürdürür. Saygıdeğer hanımefendi Seval Türkeş'i ziyaret ettim. Bir mafya bozuntusuna bir siyasetçinin destek çıkması, Cumhuriyet tarihimizde ilktir. Ben, kin ve öfkeye hiçbir zaman itibar etmedim; bundan sonra da etmeyeceğim." 

"Uşak'ta 30 üniversite öğrencisi kızımız göz altına alınıyor. Ve çıplak aramaya tabi tutuluyor. AK Parti'ye oy veren bütün seçmenlere sesleniyorum: Bu duruma maruz kalan sizin kızlarınız olsaydı tepki göstermez miydiniz? Kız çocuklarını ve kadınları çıplak aramaya tabi tutuyorsunuz. Siz bu hareketinizle üniversitedeki gençleri kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz. Çıplak aramayı kaldırırsanız biz her türlü desteği vermeye hazırız. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin "Türkiye'de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum" dedi. Ama var. Yönettikleri Türkiye'nin nasıl yönetildiğinin farkında bile değiller!"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.