Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye vakıfbank İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Kılıçdaroğlu: “Hala İstanbul’u Kaybetmenin Acısını Yaşıyorlar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB’nin ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında hizmete açacağı ‘Dr.Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma töreninde konuştu. “Bir ülkenin yöneticileri, o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse, bize düşen büyük bir sorumluluk var: Halkı aydınlatmak” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama siz yargıyı etkiliyorsanız, bize düşen görev, demokrasiyi yeniden inşa etmek. İstanbul'u kaybetmenin acısını, hala yüreklerinde hissediyorlar. İstanbul'un rantına doymadılar. Bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir, aklım almıyor. Bizler hep birlikte bunun mücadelesini yapacağız”  dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Eyüpsultan Ağaçlı’da “Dr.Mustafa Kemal Gavuzoğlu ve Bedriye Gavuzoğlu Vakfı Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”nin temel atma törenine katıldı. Törene; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’li büyükşehir belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve bağışçı Bedriye Gavuzoģlu katıldı.

Konuşmasına, “Biz, çok güzel bir aileyiz” sözleriyle başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Her ortamda demokrasiyi, adaleti savunuruz. Varsa bir eksiğimiz, dayanışma içinde gidermeye çalışırız. Vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayız Kentin rant yarattığını hepimiz biliriz. Kentte yaşıyorsanız, o kentin bir rantı vardır. Ama bizim ailemizin temel hedefi; o rant, o kentte yaşayanlarındır. Birilerinin değildir. Bir grubun değildir. Bir çıkar odağının değildir. O kentte yaşayan bütün insanlarındır. İstanbul'u da böyle düşündüğümüzde, diyorlardı ki; ‘İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder.’ Hala içlerine sindirememişler. Hala ‘Nasıl İstanbul'u kaybettik’; bunun acısını yaşıyorlar. Ve intikam almaya çalışıyorlar. Ön sırada otururken, bir tarafımda İl Başkanımız, bir tarafımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız var. İkisine de siyasi yasak getirmek istiyorlar. Ekrem Başkan konuşurken, düşündüm. Niçin? Hangi gerekçeyle? Bana akıllı bir gerekçe söylesinler. Akıllı bir gerekçe. Yalova Belediye Başkanımız burada. Aylardır görevine başlatılmıyor. Bütün bu haksızlıkları biliyoruz. Belki bizim bir eksiğimiz, haksızlıkları geniş kitlelere aktarma konusunda biraz nazlıyız. Oysa bunu anlatmalıyız. Her yerde anlatmalıyız. Her ortamda anlatmalıyız.”

“BU KADAR HARAMA TAMAH EDEN BİR ANLAYIŞ NASIL OLUR DA İKTİDAR OLABİLİR”

“Bir ülkenin yöneticileri, o ülkeyi yaşanamaz hale getirirlerse, bize düşen büyük bir sorumluluk var: Halkı aydınlatmak” diyen Kılıçdaroğlu, “Ama siz yargıyı etkiliyorsanız, bize düşen görev, demokrasiyi yeniden inşa etmek. Milletin seçtiği milletvekillerimiz, hapse atıldı. Biz, bunun mücadelesini verdik, hepsi beraat etti. Ama bugün hala başka düşünen insanların cezalandırılmak istendiği bir ortam var. Hala İstanbul'u nasıl kaybettiklerinin acısını yaşıyorlar. İstanbul'u kaybetmenin acısını, hala yüreklerinde hissediyorlar. İstanbul'un rantına doymadılar. Bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir, aklım almıyor. Bizler hep birlikte bunun mücadelesini yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE VE VİCDANA GÖRE KARAR VERMEYEN HİÇ KİMSE, YARGIÇ VE SAVCI DEĞİLDİR”

“Bazıları yargı cübbesi giyebilirler” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Hiçbir önemi yok. Hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermeyen hiç kimse yargıç ve savcı değildir. Onlar göstermeliktir. Tarih onlarla da ilgili hükmünü verecektir. Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür. Vicdani kanaat nedir? Yaradan’ın yüreğimizdeki sesidir. Vicdani kanaati yoksa bir yargıcın, o, yargıç değildir. Bizim Allah'tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur. Azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen, 11 büyükşehir ve diğer belediyelerimizle destanı büyütmeye çalışıyoruz. 24 saat dinlediklerini, denetlediklerini biliyoruz. Denetlemezseniz, dinlemezseniz namertsiniz. CHP sıradan bir parti değildir. Biz, avukat bürolarında kurulan bir parti değiliz. Biz, Milli Kurtuluş Savaşı sırasında, Sivas Kongresi'nden başlayarak kurulan bir partiyiz. Bizim genlerimizde, yurtseverlik yatar. Halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Elbette ki eleştiriler gelecektir. Elbette ki eleştiri geldiği zaman eksiğimizi tamamlarız. Önemli olan ön yargısız yaklaşmak. Her birimizin tarihe karşı yüklediği bir sorumluluk var. Bizim mücadelemiz hak, hukuk mücadelesidir. Azim ve kararlılık yolumuza devam edeceğiz. Bütün baskılara rağmen, tüm belediyelerimizle destan yazmaya ve destanı büyütmeye devam edeceğiz. Bizim genlerimizde yurtseverlik yatar. Biz, halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Biz her kuruş verginin hesabını mutlaka veririz.” 

KILIÇDAROĞLU’NDAN GAVUZOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Törene katılan bağışçı Bedriye Gavuzoğlu’na teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, “Verdiğiniz katkı için selamlarımı, hürmetlerimi sunarım. Burada yaş almış İstanbullular kalacaklar. Bu çerçevede yaptığınız bağış, atacağımız temel, Ekrem Bey'in verdiği katkı, son derece değerlidir” diye konuştu. Tarihe karşı yüklendikleri bir sorumluluk olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Her birimiz, bu mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. Bu adalet mücadelesini, ne yaparlarsa yapsınlar, azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençler, dünya siyaset tarihine çok güzel bir not bırakacaklar” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.