Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Kılıçdaroğlu: Kararlıyız, Umarım Hedefe Ulaşırız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a kadar gerçekleştireceği ‘adalet yürüyüşü’nün ilk etabını tamamladı.

Partisinin Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, parti örgütleri ve vatandaşların katılımı ile saat 11.00’de Güvenpark’tan yürüyüşe başlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaklaşık 5,5 saat sonra 75. Yıl Hipodromuna ulaştı. Kılıçdaroğlu, burada yaptı konuşmada, adalet yürüyüşünün ilk etabını tamamladıklarını belirterek, “Yorgun değiliz, kararlıyız, endişeli değiliz. Umarım hedefe ulaşırız. Az önce bir haber geldi ve bir gazeteci arkadaşımızın serbest bırakılışına ilişkin, bu bizi mutlu etti. İnşallah İstanbul’a vardığımız da gönül ister ki hapiste hiçbir gazeteci kalmasın. Zaman zaman yolda provakatif eylemler de oldu ama tahriklere kapılmadık, kapılmayacağız” dedi.

Haklı olduklarını, adalet için yürüdüklerini ve yürümeye devam edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Gün gelecek bugün adaletsizliği yaratanlar için de adalet geçerli bir kavram olacak. Onlara da adalet lazım olacak. Biz onlar adaletsiz yargılandıkları zaman yine yollarda olacağız. Adalet bu ülkede yaşayan 80 milyon vatandaşın hak ettiği bir olgudur. Dolayısıyla kararlılıkla azimle yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

"AKŞAM BURADA KONAKLAYACAĞIZ"
Adaletin herkes için geçerli olduğunu ifade eden CHP lideri, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’la aralarında geçen konuşmayı anlatarak, şunları kaydetti:
“Bir ara uçakta seyahat ederken Meclis Başkanına şunu söylemiştim; ‘150’nin üzerinde gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz demokrasiyi dünyaya anlatamazsınız.’ Gerçekten de demokrasiyi dünyaya anlatamazlar. Çünkü dünyada bilinen bir gerçek Türkiye’de demokrasi yok. Bu yürüyüşümüze ayrıca uluslararası yayın organlarının da çok geniş bir şekilde yer verdiklerini söylediler. Bizim televizyonlarımız da geniş şekilde vermiş. Bütün gazeteci arkadaşlarıma verdikleri destek için yürekten teşekkür ediyorum. Elbette bu yürüyüşümüz bir şenlik aslında. Adalet arıyoruz. Endişeli değiliz, dolayısıyla yolda gelirken arkadaşlarımız gençlerimiz slogan attılar. Bir şenlik havası içinde, bahar havası içinde yürüyüşümüzü yaptık. Diğer illerde de elbette olacaktır. Olması da gerekiyor. Adalet kim için geçerli, bizim için geçerli bir kavram. Hepimiz için geçerli bir kavram. Dolayısıyla diğer illerde ilçelerde adalet yürüyüşleri olursa bundan mutluluk duyarız tabi. Akşam burada konaklayacağız. Elbette arkadaşlar bir araya geldiler konuşacaklar. Şenlikli bir akşam olacak ben de arkadaşlarımla beraber olacağım.”

"BU YÜRÜYÜŞ SADECE BERBEROĞLU İÇİN GEÇERLİ DEĞİL"
Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ’25 yıl hapis kararıyla tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılması durumunda yürüyüşün sonlandırılıp sonlandırılmayacağı’ sorusuna ise, “Bu sadece Enis Berberoğlu için geçerli olan bir yürüyüş değil. Bu bir adalet yürüyüşü. Olay parti olayı değil, olay bir Türkiye olayı, memleket meselesi, böyle bakıyoruz” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe Cezaevine ulaşılmasının ardından yürüyüşe devam edip etmeyeceğiyle ilgiliyse, “Elbette adaleti gerçekleştirinceye kadar bu bir yürüyüş olmaz bir miting olur. Böyle devam eder. Yasaların bize verdiği bütün hakları kullanacağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından dinlenmek üzere parti otobüsüne geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.