Öne Çıkanlar deprem İdlib bugünün gündemi zam Dünyanın en kurak şehirleri Yalovada hava durumu deniz naki chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Wishbone Ash 3 Nisan 2024 Çarşamba Gündemi Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi Dış Borç Stoku

Kılıçdaroğlu “Man Adası” Tazminatı Ödeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının “Man Adası’na para transferi yaptıklarına” ilişkin iddiası üzerine açılan manevi tazminat davasında, toplam 359 bin lira tazminata mahkum edildi.

İstanbul 20. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davanın bugün görülen karar duruşmasında, davalı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ile davacılar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarını temsilen avukat Ferah Yıldız ile davacı Özdemir Bayraktar’ın avukatı Abdullah Demirhan ve Fatih Bilal Danalıoğlu hazır bulundu.

Davacılar avukatı Ferah Yıldız, olayın iftira ve hakaret boyutuyla ele alınmasını istediklerini söyleyerek, “Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olması ve makamı yanında, bir baba olarak çocuklarına dokunulması nedeniyle de manevi zarara uğramıştır” dedi. Avukat Yıldız, yurt dışına milyonlarca lira para transferinin ispatlanamadığını belirtti. Avukat Abdullah Demirhan ise müvekkilinin cumhurbaşkanını dünürü olduğunu, İHA ve SİHA’ları Türkiye’de üreten ilk firmanın sahibi olduğunu, davalı tarafından bir özür gelmediğini belirterek, davanın kabul edilmesini istedi.

"Türk Yargı Tarihine Geçecek Şekilde Hukuksuzluklar Yapıldı"

Son sözü sorulan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise mahkemede davanın en başından bu yana Türk yargı tarihine geçecek şekilde hukuksuzluklar yapıldığını ifade ederek, “Bu hukuksuzlukları tarihe not düşmek amacıyla hem sunmuş olduğumuz dilekçelere dayanarak hem de tutanaklara geçirilmesini sağlayarak hukuksuzluk gerçeğinin bilinmesini istedik. Davacılardan Sayın Recep Tayyip Erdoğan kaynaklı olarak nesnel davranamayacağı düşüncesini ortaya koyduk. Buna dayalı olarak haklı ve yerinde somut dayanakları bulunan gerekçelerle birlikte hakimin reddi yoluna başvurduk. Yine hukuksuz bir şekilde taleplerimiz reddedilmiştir” dedi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

“Mahkemenizde ve İstanbul Anadolu 5. ve 20. Asliye Mahkemelerinde Man Adası davaları olarak bilinen davaların açılmasından sonra bu 3 mahkemenin de hakimi talepleri olmaksızın, bu davaların açılmasının hemen sonra görev yerleri değiştirilmiştir. Mahkemenizce delil listenizdeki delillerde toplanmaksızın sözlü yargılama aşamasına geçilmesi ifade edilmiştir. Hukuksuzları ortadan kaldıracak değerlendirmeler yapılmaması olasılığında mesleki görevimizi layıkıyla yapamamamızdan hareketle duruyma salonunu terk etme irademizin bulunduğunu belirtiyorum. ”

Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Duruşmayı Terk etti

Mahkeme hakiminin taleplerini reddetmesi üzerine söz alan davalı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, hukuksuz yargılamayı tanımadığını belirterek, cübbesini çıkararak duruşma salonunu terketti.

Davayı karara bağlayan mahkeme hakimi, açılan tazminat davasını kısmen kabul ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 150 bin TL, Özdemir Bayraktar’a 60 bin TL, Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar 22’şer bin TL, Necmeddin Bilal Erdoğan’a 20 bin TL, Burak Erdoğan 16 bin TL, Mustafa Erdoğan’a 15 bin TL, Sadık Albayrak ve Ziya İlgen’e 14’er bin TL, Orhan Uzuner ve Osman Ketenci’ye 13 biner TL 21 Kasım 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile davalı Kılıçdaroğlu’ndan alınarak ödenmesine karar verdi.

1 Milyon 500 Bin Tl İstenmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Kasım 2017’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmalara yer verilmişti.

Kılıçdaroğlu’nun sarf ettiği sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukları, kardeşi ve dünürlerini hedef alan "küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar ve hakaretler" içerdiği belirtilen dilekçede, Erdoğan adına 500 bin TL, çocukları ve diğer yakınları için de toplam 1 milyon TL manevi tazminat talep edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.