Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi terörist suriye chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan AİLE gündem özeti

Kılıçdaroğlu Unuttu, İmamoğlu Hatırladı: Diyarbakır'a Demokrasi Yolu Ararken Abdi İpekçi'yi Unuttular

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun; hayatını CHP ve sosyal demokrasiye adayan, suikaste uğrayıp yaşamını yitirmesinin temelinde, Atatürkçü ve ulusal sol eğilimli Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olmasının yattığı belirtilen Abdi İpekçi'yi vefat yıldönümünde unutması garipsendi. Genel Merkezin unutkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu örttü ve unutulmaz gazeteci Abdi İpekçi için özenle hazırlanmış bir anma ilanı yayınladı.



Kılıçdaroğlu daha önceki yıldönümlerinde Atatürkçü ve milliyetçi solun savunucusu Abdi İpekçi hakkında özenle hazırlanmış sosyal medya paylaşımlarıyla hatırlanıyor. Ancak parti bu yıl siyasi gündemin yoğunluğundan Abdi İpekçi için hazırlanmış özel mesaj yayınlamayı unuttu.

Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında "Uğur Mumcu’yu unutmadık! Abdi İpekçi’yi unutmadık! İsmail Cem’i unutmadık! Ali Gaffar Okkan’ı unutmadık! Fatma Girik’i unutmadık!" gibi toptan bir cümle kurmasına rağmen, önceki yıllarda olduğu gibi sosyal medyada Gazeteci Abdi İpekçi'nin vefat yıldönümü konusunda özel anma mesajı yayınlamadı.

Türkiye'de modern gazeteciliğin kurucusu olan, yaptığı yeniliklerle 1970'li yıllarda Türkiye'de birçok Avrupa ülkesinden daha nitelikli bir basım ve habercilik anlayışı kuran Abdi İpekçi, CHP ve Bülent Ecevit'e olan desteğiyle biliniyordu. Süleyman Demirel'in Abdi İpekçi ile karşılaştırıldığında "CHP'ye verdiğiniz desteğin onda birini bize verseydiniz, şimdi Türkiye bambaşka bir yer olurdu" şeklindeki sitemi anı kitaplarında yer aldı.

Abdi İpekçi'nin CHP'ye verdiği bu destek ve 1970'li yılların Milliyeti'ni, Atatürkçü ve ulusalcı sol rayına oturtmasının kendisine yönelik suikastin en önemli gerekçelerinden biri olduğu tartışılıyor.

-İMAMOĞLU YAYIMLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Abdi İpekçi'nin 43'üncü vefat yıldönümü dolayısıyla yayımladığı sosyal medya mesajında şöyle dedi:

"Gazeteciliğin sembol isimlerinden, basın şehidimiz Abdi İpekçi'yi ölüm yıldönümünde rahmet ve saygıyla anıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.