Öne Çıkanlar ataşehir belediyesi ohal marmaris belediyesi haberleri Melis Özer Binali Yıldırım AK Parti Grup Başkanı Seçildi Bahçeliden Anlamlı Anneler Günü Mesajı Ceceli Ankarada Çiftçileri Coşturacak Hükümet Sanatın Önüne Her Gün Yeni Bir Engel Koyuyor Gevaş Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar TVF Başkanı Üstündağdan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit

Meclis Çalışmalarına Ara Veriyor

Türkiye Büyük Millet Meclis’i bu hafta gündemine aldığı tasarı ve teklifleri görüştükten sonra çalışmalarına Kurban Bayramı sonrasına kadar ara verecek. Anayasa değişikliği için ise AK Parti, CHP ve MHP’den birer temsilci çalışmalarına Salı günü devam edecek.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından çalışma kararı alan Meclis, çalışmalarına ara verecek. Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda çeşitli kanunların öngörüldüğü torba teklifi, ardından da  İsrail ile anlaşma şartlarını belirleyen uluslararası sözleşme görüşülecek. Meclis 19 Ağustos Cuma günü de çalışacak.

-ANAYASA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDECEK-

Bu arada, askeri darbe girişiminin ardından başta mahkemelerin yapısını değiştirmek üzere anlaşan üç parti AK Parti, CHP ve MHP Salı gününden itibaren çalışmalara başlayacak. Hafta boyunca anayasa değişikliği için çalışacak olan parti temsilcileri Meclis kapanmadan hazırladıkları taslak metni partinin yetkili kurullarına sunacak. Uzlaşının sağlanması halinde anayasa değişikliği AK Parti, CHP ve MHP’nin ortak imzası ile Meclis’e sunulacak.

-MECLİS’E ZİYARETLER SÜRÜYOR-

Darbe girişiminin ardından en büyük hasarı gören kurumlar arasında yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisine ziyaretler sürüyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen temsilciler Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a hem geçmiş olsun dileklerini iletti, hem de Meclis’in hasar gören yerlerini ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde ABD Genelkurmay Başkanı, İran Dışişleri Başkanı ve çok sayıda dış ülkelerin temsilcileri gelmişti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.