Öne Çıkanlar ırak pkk terörist fetö cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena TarımGFE spk tsk tbmm İsrail

MHP'li Çetin: Davutoğlu Türk milletini bir sivil darbeye teslim etmiştir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Cumhurbaşkanı'nın gölgesinde Türk milletini bir sivil darbeye teslim etmiştir dedi.

Çetin yazılı açıklamasında "Devletin yürütme organı fonksiyonunu yitirmiş ve etkisizleştirilmiştir" dedi ve "Seçildiği günden bu yana devlet idaresini Cumhurbaşkanının gölgesinde yürüten Başbakan Ahmet Davutoğlu, ortaya koyduğu dirayetsizlikle Türk milletinin iradesini gasp ettirmiştir. Milletin verdiği oylara sahip çıkamamış ve bir sivil darbeye teslim etmiştir. Milli iradeden bihaber Davutoğlu’nun bırakıp kaçmayı tercih etmesi, Türkiye’yi müdahalelere daha da açık hale getirmiştir" iddiasında bulundu.

Davutoğlu'nun kendisine oy veren milyonlarca vatandaşa değil, başbakanlığa paraşütle indiren Tayyip Erdoğan’a sadakati seçtiğini kaydeden Çetin "Başbakanın görevini terk etmesinin ardında şahsına, ailesine ya da ülkemize karşı bir şantaj ya da ciddi bir tehdit mi söz konusudur?" diye sordu.

Milletin henüz altı ay önce seçtiği bir başbakana yapılan tasfiyenin ucunun Türkiye üzerindeki hesaplara dayanmasından endişe duyulması gerektiğini anlatan Çetin, "Yaşanan derin kriz ne yazık ki bugüne kadar pek çok sorunda olduğu gibi geçiştirilerek, halının altına süpürülerek gerçekler milletimizden saklanmaktadır" dedi.
Şefkat Çetin, "Başarılı olduğunu iddia ederek istifasını veren Ahmet Davutoğlu bize göre zavallı ve yenik bir başbakandır. Devasa sorunlarla dolu bir Türkiye devretmiştir. Terör onun döneminde hedef büyütmüş ve Türkiye’ye beka sorunu yaşatır hale gelmiştir" iddiasında bulundu.

Kendi arzusuyla aldığı “serok” sıfatıyla Türk milletinin hafızasında iz bırakan Davutoğlu’nun gidişine en fazla bölücülerin üzüleceğini savunan Şefkat Çetin, "Çünkü yaşanan bütün sıkıntılara ve şehitlere rağmen, çözüm adındaki ihanet sürecine yeniden dönme arayışından hiç vazgeçmemiştir" dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun uzmanlık alanı olan dış politikada Türkiye’yi bitiren isim olduğunu kaydeden Çetin, "Ülkemizin kaynaklarını tüketen üç milyon Suriyelinin getirdiği devasa sorunlarda Davutoğlu büyük pay sahibidir. Basın toplantısında üç ay içinde bütün sözlerini yerine getirdiğini iddia ederek milleti gülümsetmeyi başaran Ahmet Davutoğlu, AKP iktidarlarının Türkiye’yi içine sürüklediği büyük sorunların hiç birine değinmeden ya da farkında olmadan bir 23 Nisan başbakanı gibi çekip gitmiştir" dedi.

Şimdiye kadar her şeyin başında olmakla birlikte hep başkalarına sorumlulukları yıkan Erdoğan’ın son günah keçisinin Ahmet Davutoğlu olduğunu da savunan Çetin, "Şahsi programını uygulayabilmek için kendi partisinin başbakanını hedef seçen bir hırsın, başka partiler için yapabileceklerinin sınırı yoktur" saptaması yaptı. Çetin şöyle devam etti:

"Türkiye’de kurumların içini boşaltan, iradelerine ipotek koyan ve kendi programına tabi kılan siyaset terzilerinin partiler üzerindeki oyunları artık aleni hale gelmiştir. Başkanlık sistemi adı altında dayatılan çok dilli, çok hukuklu federatif yapıya direnç gösterenlerin tasfiye edilerek ülkemize kefen biçildiği bir süreç yaşanmaktadır...

Davutoğlu’nun tasfiyesiyle AKP istenilen kıvama gelmiştir. Cumhurbaşkanının atamasıyla gelecek yeni genel başkan iradeden ve güçten yoksun olacaktır. Zaten bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da izlenecek birbirine tezat politikaların sindirilmesi için AKP’de iradeye değil itaate ihtiyaç vardır. Milyonlarca vatandaşımızın oylarını almış AKP’nin bir dokunuşla şekilden şekle girebilmesi, bir gün 'açılımcı' iken sonraki gün 'terörle mücadeleci', 'kardeş Esad'çı iken 'katil Esad'çı, 'Davos kahramanı' iken 'İsrail müttefiki', 'muhterem Fetullah Hoca'cıyken 'paralel düşmanı' olabilmesi başka nasıl mümkün olacaktır?"

 

"FİTNE SOKMA GAYRETLERİ BOŞA ÇIKACAKTIR"

47 yıllık şanlı mazisiyle Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün teminatı olan MHP'nin, iddialarından ve çizgisinden şaşmadığı için hedefe konulduğunu, medya trolleri vasıtasıyla linç edilmek istendiğini anlatan Çetin, "MHP’de paradigma değiştirmeye ve yenilikçilik iddiasıyla AKP gibi dizayn etmeye çalışanlar, Türk milliyetçilerinin mücadele azmi karşısında mutlaka başarısızlığa uğrayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni milli çıkarlarımız doğrultusunda savunduğu temel görüşlerinden uzaklaştıramayacakları gibi, algı operasyonları ile Ülküdaşlarımız arasına fitne sokma gayretleri de boşa çıkarılacaktır" dedi.

AKP’de yaşanan sivil darbenin, büyük bir medya desteğiyle MHP’de uygulanmak istenen programı deşifre ettiğini de kaydeden Çetin, "Yapılan algı operasyonlarının aleni bir şekilde MHP’ye oy verdirmeme kampanyasına dönüştürülmesiyle AKP darbesi birebir örtüşmektedir. MHP’nin etkisizleştirilerek, parçalanarak beşinci partiye yol verilmesi ve başkanlığa giden yoldaki engelleri kaldırmayı amaçladığı tescillenmiştir" görüşünü savundu. Çetin şöyle devam etti:

"Sarayın başkanlık hesabını tutturabilmek amacıyla MHP içinde kargaşa çıkarılması, Ülkücülerin birbirine düşürülmesi ve hatta parçalanarak ayrı parti kurulması oyunlarının hepsi deşifre olmuştur. Türk milliyetçiliği fikriyatının şuurundaki ülküdaşlarımız, MHP’nin ne Saray’ın başkanlık hesaplarına alet edilmesine, ne de paralel benzeri yapılanmalara kalkan olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceklerdir. MHP Türklük ülküsüne sahip Ülkücülerin partisidir ve herhangi bir güç odağının değil büyük Türk milletinin hizmetindedir. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in sağduyusu karşısında, camiamız üzerinden yeni partilerine taban devşirmeye çalışan siyaset bezirgânlarının elleri boş kalacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde kaos isteyenler, Türkiye’de federatif başkanlık programının uygulayıcılarıdır. Bugün MHP’yi ve Devlet Bahçeli’yi savunmak, Türkiye’nin ve Türk milletinin tarafında olmak, bölünmez bütünlüğe sahip çıkmaktır.

Kişisel hırsları ve başkanlık ısrarıyla Türkiye’yi riske atan ve başbakanlık makamını dahi ayağa düşürenlerin bütün hesaplarını inançlı Ülkücü kadrolar bozacaktır. Bütün güçleriyle MHP üzerine yaptırdıkları kuşatmayı kaldırmaya da, Türkiye’nin milli üniter devlet yapısını yaşatmak için başkanlık heveslerini kursaklarında bırakmaya da Ülkücü Hareket muktedirdir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.