MHP'li Çetin: PKK Talepleri Eylem Planına Ustaca Gizlendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Terörle Mücadele Eylem Planı” için PKK taleplerinin eylem planına ustaca gizlediğini belirterek, “Eylem planı içerisine yerleştirilen ‘yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek’ hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir” dedi.

MHP'nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mardin’de açıkladığı 10 maddelik “Terörle Mücadele Eylem Planı” hakkında yazılı açıklama yaptı.

Çetin, planın bölücü terörle mücadeleden daha çok teşvik edecek bir içeriğe sahip olduğunu, Davutoğlu’nun, PKK taleplerini eylem planına ustaca gizlediğini belirterek, “Eylem planı içerisine yerleştirilen ‘yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek’ hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir” açıklamasında bulundu.

-“İSTİŞARE MECLİSLERİ, PKK’NIN İSTEYİP DE YAPAMADIĞI BİR ADIMDIR”-

Terörle Mücadele Eylem Planıyla, verilen mesajın terörle müzakere ve teröre teslimiyet olduğunu ifade eden Çetin, “istişare meclisleri” için “İstişare meclisleri, PKK’nın isteyip de yapamadığı bir başka adımdır. PKK özerklik peşindedir ve bunun için yetkileri genişletilmiş yerel yönetimlere ve halk içerisinden seçilmiş meclislere ihtiyacı vardır” dedi.

AK Parti’nin 2012’de çıkardığı büyükşehir yasasının, terör örgütünün bölgede hâkimiyet tesis etmesine ciddi destek sağladığını kaydeden Çetin, Büyükşehir Yasasının bir anlamda eyalet yasası olduğunu ve Avrupa Birliği’nin Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’ndaki Türkiye’den beklentileri karşıladığını bildirdi.

-“AKP ZİHNİYETİ YAŞANANLARDAN HİÇBİR DERS ÇIKARMADI”-

Hükümetin ve Başbakan Davutoğlu’nun gözlerinin, dış güçlerden kaynaklı siyasal bir başkaldırının olduğunu göremeyecek kadar kapalı olduğunu kaydeden Çetin, şu açıklamalarda bulundu:

“Bölücü örgütle masa kuran, açılım adı altında terörün güçlenmesine fırsat veren AKP zihniyetinin yaşananlardan hiçbir ders çıkarmadığı çok açıktır. Başbakan Davutoğlu, İmralı’daki bebek katiliyle kurdukları masanın sonuçlarını hesap etmeden, şimdi Ankara’da yeni bir masa kurmaktan bahsetmektedir. Çukur kazarak devlete kafa tutan, Mehmetçiğimizi şehit eden örgüte seslenen Davutoğlu, ‘Çukur kazacağınıza gelin anayasa komisyonuna istediğinizi söyleyin’ diyecek kadar açık konuşmaktadır. Böylelikle yeni anayasa çalışmalarının ve başkanlık arayışlarının bölücü talepleri karşılamayı amaçladığı görüntüsü oluşmaktadır.”

Türkiye’nin milli ve üniter yapısının, milli birlik ve kardeşliğinin hedefe konduğu ve her geçen gün daha fazla tahrip edildiği bir süreçte, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün öngörülerinin ve uyarılarının doğru çıktığını ifade eden Çetin, şunları aktardı:

“Açılım örtüsü altında bölgenin silah deposu haline getirilmesi, militanların eğitilmesi alenen sürerken, AKP hükümetlerinin güvenlik güçlerimizi engellemekle meşgul olmasının sonuçları bugün gözler önündedir. Operasyon taleplerini sümenaltı edenler, bugün verilen şehitlerimizin sorumlularıdır. Devlet adına silahlı örgütü muhatap alan ve anlaşmalar yapıp yasalar çıkaran, terör örgütünün faaliyetlerine göz yuman, örgütün lojistiğine destek veren yerel yöneticilerle ilgili idari ve yargı sürecini işletmeyen hangi makam olursa olsun vakti zamanı geldiğinde hesabını adalet önünde Türk milletine vermekten kurtulamayacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.