MHP'li Yalçın: Eğer Kaos İstenmiyorsa Herkes Karara Uyacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Çağrı Heyeti’nin Olağanüstü Büyük Kongre’nin 19 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından, “Eğer kaos istenmiyorsa, farklı amaç ve gayeler güdülmüyorsa MHP’nin bu samimi ve partisinin geleceğini düşünen kararına herkesin uyması gerekir” açıklamasında bulundu.

MHP’li Yalçın, MHP Çağrı Heyeti’nin Olağanüstü Büyük Kongre’nin 19 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından basın toplantısı düzenledi. MHP kurultayının 10 Temmuz’da Ankara Arena’da yapılacağı açıklamasını yineleyen Yalçın, “Sayın genel başkanım başta olmak üzere MHP’nin saygıdeğer temsilcileri 12. Sulh hukuk mahkemesine açılan davadan itibaren her aşamada yargı kararına saygı duyacağını ifade etmiştir. Bu çerçevede Yargıtay 24 Mayıs 2016 tarihinde almış olduğu kararın resmi bildirimini beklemeksizin MHP bu kararın hemen arkasından bir ila bir buçuk saat sonrasında genel başkanlık makamı bu kararı benimseyerek saygı duyduğunu ifade ederek, delegelerimizden gelen talepleri de göz önüne almak suretiyle bu sonuca ulaşmıştı. Yani millete açık, MHP’nin 47 yıllık geçmişine yakışır fevkalade büyük bir kongreyi yapacağız. MYK kararlarının sonucu budur” dedi.

-“MHP’NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN HERKESİN KARARA UYMASI GEREKİR”-

MHP kurultay tarihi belirlerken yargı kararının hukuken yerine getirilmesini amaçladığını anımsatan Yalçın, “Biz 10 Temmuz’da yargı kararını MHP genel merkezi olarak yerine getiriyoruz. Kaldı ki bu karar sonrasında Yargıtay cumhuriyet başsavcılığının partimize yazdığı 26 Mayıs 2016 tarihli yazıda da 18. Hukuk dairesinin kararının uygulanması talep edilmiştir. Bütün bunları genel başkanlık makamının 24 Mayıs tarihli kararıyla hem de aynı gün yerine getirdi. Eğer kaos istenmiyorsa, farklı amaç ve gayeler güdülmüyorsa MHP’nin bu samimi ve partisinin geleceğini düşünen karara herkesin uyması gerekir” ifadelerini kullandı.

Yalçın, çağrı heyetinin belirlediği tarihe uymayacaklarını vurgulayarak, “19’unda böyle bir karar ilgililer tarafından eğer alınıyorsa MHP genel başkanı başta olmak üzere, MHP merkez yönetim kurulu üyeleri ve mensupları bu çabaya 19’unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaktır” dedi.

-“MHP’NİN KARARI YARGININ HÜKMÜNÜ DE GERÇEKLEŞTİRİYOR”-

Yalçın karara uymama gerekçelerini ise şöyle açıkladı:

“Biz daha önce 24 Mayıs’ta bu kararı aldık. MHP’nin almış olduğu karar yargının hükmünü de gerçekleştiriyor. O ihtiyacı da gideriyor, seçimli bir genel başkanlık yarışını da müsait hale getiriyor. Bütün bu açılımlar yapılmışken tekrar başka bir tarih aramanın farklı bir kasta hizmet ettiği kanaatindeyiz. O yüzden genel merkezin bu anlamdaki kararı kesindir. Kongre tarihi bellidir. Bunun dışında farklı bir yol aramaya hiç gerek yok. Eğer ilgili arkadaşlar samimi ise genel merkezimizin 10 Temmuz tarihli kararını benimsemiş olmakla bütün problemi çözüyor olurlardı. Bu yol neden denenmemiştir bu da ayrı bir merak konusudur.”

-“TÜZÜK KONGRESİNİ DE DEĞİŞTİRECEĞİZ SEÇİMLERİ DE YAPACAĞIZ”-

“Biz 10 Temmuz tarihini belirlerken ramazan ayının o mistik havasını düşünmek suretiyle ramazan sonrasına bırakmıştık” diyen Yalçın, “Hepsinin ihtiyacına cevap verecek bir tarih tespiti yaptık. Ama buna rağmen farklı mecradan gitmek istendiğinde onun arka planında farklı sebepler aranır. Biz ortaya koyduğumuz tarihte tüzük kongresini de değiştireceği, diğer seçimleri de ardı ardına yapacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. 10 Temmuz’da dört başı mamur bir kongrenin yapılması devlet bahçeli sözüdür” diye konuştu.

-“ÇAĞRI HEYETİNİN GÖREVİ KAPIDA BİTER”-

Çağrı heyetinin sadece salon tutmak ve delegeyi çağırma yetkisin olduğunu, “görevinin kapıda biteceğini” belirten Yalçın, “Ondan sonrası divanla alakalıdır. Genel merkezin olmadığı bir mekanda kongre toplamak hukuki bir süreç doğurmaz” ifadesini kullandı.

-“ADAYLARLA İLGİLİ SADECE VE SADECE İNCELEME YAPILMIŞTIR”-

Yalçın, genel başkan adayları hakkında partiden ihraç edilmeleri için çalışma başlatıldığı iddialarına ilişkin soruya, “adaylarla ilgili sadece ve sadece inceleme yapılmıştır. Herhangi bir disiplin süreci gerçekleşmemiştir. İnceleme sonucu ne olur kestirmek mümkün değil. Bundan sonraki süreçte genel merkez kararını almış olmasına rağmen hala bu kararı bozmak suretiyle işi yokuşa sürenlerle alakalı parti tüzüğü ne emreder ona bakmak, ona göre davranmak lazım” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.