Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

Mini Anayasa Paketinde 7 Maddede Uzlaşma Sağlandı

Meclis’te mini anayasa paketi için oluşturulan komisyon 7 maddede uzlaşma sağladı. Uzlaşılan maddeler genel başkanlara iletilecek ve son şeklini alacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Sözünü ettiğimiz 7 madde ağırlıklı olarak yargıyla ilgili bölümdeki maddelerdir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili o konuda tam bir mutabakat sağlanamadı henüz” dedi.

Meclis’te mini anayasa paketi için AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan komisyon saat 14.00’te bir araya geldi.

Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak birlikte kameraların karşısına geçti ve TBMM’de ortak basın toplantısı düzenledi.

“Genel Başkanlara Ulaştıktan Sonra Eklemeler, Düzenlemeler, İlaveler O Aşamada Da Yapılabilir”

Tezcan, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Samimi bir çalışma yürüttük. Bundan sonra süreç bitmiş değil, genel başkanlara ulaştıktan sonra belki yeni eklemeler, düzenlemeler, ilaveler o aşamada da yapılabilir. Esas olarak bizim çalışmamız tamamlandı. 7 maddede mutabakat sağladık. İlave bazı maddeler de yakınlaştığımız bazı maddelerde çözümlenebilir ama burada mutabık olmadığımız olamadığımız maddeler var, onlar da önümüzdeki süreçte tartışmalarla, süreç bitmiyor yani siyaset devam ediyor, ortak noktalar belki ileride bulunur.”

“Bu 7 Maddenin Dışında Birkaç Madde De Daha Son Bir Rötuşla”

MHP'li Parsak da şunları ifade etti:
“Verimli bir süreci tamamlamış bulunuyoruz. Böylelikle şimdilik  en az 7 maddeyi mutabakatla sonuçlandırdığımızı ifade ediyoruz. Bu 7 maddenin dışında birkaç madde de daha son bir rötuşla belki bunları da bu paketin içinde değerlendirmek suretiyle liderlerimizin de nihai kararıyla birlikte bu mini paketi tamamlamış ve arkasından bunu bir teklif haline müşterek bir teklif haline dönüştürmek suretiyle TBMM’ye sunulmasını ve oradan da gene uzlaşma anlayışı içerisinde oy birliğiyle bu anayasa değişikliklerin gerçekleşeceğini büyük bir inançla ifade ediyorum.”

HSYK

Uzlaşılan maddelere ilişkin soruya Tezcan, “Sözünü ettiğimiz 7 madde ağırlıklı olarak yargıyla ilgili bölümdeki maddelerdir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili o konuda tam bir mutabakat sağlanamadı henüz. Bu çerçevede farklı görüş ayrılıkları var. O görüş ayrılıkları muhafaza ediliyor” yanıtını verdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.