Öne Çıkanlar enflasyon fenerbahçe 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Şeytanla Bir Gecenin konusu ne Kieran Lynn Rahha 2023 yılında kaç çift evlendi Prostat Cinsel Hayatı Etkiler Mi Etimesgut Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Cenk Yalçın kimdir Garanti Bankasının 2023 yılı net karı

Müezzinoğlu: "Sağlıklıysak Üretebiliriz, Başarabiliriz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü’nde çalışanlarla iftarda bir araya geldi.

Müezzinoğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmasında yalnız sağlık alanında değil birçok alanda dünyanın gelişmiş ülkelerinin projelerinin çok daha ilerisinde projeleri Türkiye'nin başardığını ifade etti. "Bütün olağanüstü sorunlara, sıkıntılara, önümüze çıkartılan engellere, kurulan tuzaklara, haince girişimlere rağmen Türkiye, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bugün duyamadığınız projelerini bütün bunlara rağmen yapabiliyor" dedi.


“Yaptığımız Yasal Düzenlemelerle İş Kazası Oranını 16,7’den 9,9’a İndirdik"

İş kazaları ve meslek hastalıklarının durdurulması konusunda dünya standartlarının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. İşveren, çalışan ve yöneticilerin bu konuda aldığı önlemlerle standardı yükseltebileceğini belirtti.

"Sağlıklıysak üretebiliriz, başarabiliriz, koşullar sağlıklıysa daha büyük başarılara imza atabiliriz" diyen Müezzinoğlu, ölümlü iş kazalarında dünyanın da Türkiye'nin de ciddi sıkıntısı olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu,"Her gün yaklaşık 6 bin kişi iş kazası ve meslek hastalığı sonucu ölmekte. Alınan tedbirlerle, yapılan yasal düzenlemelerle 100 binde ölümlü iş kazası oranı 16,7'den 9,9'a indi. Burada bir başarı var. Ama biz başarı hanesini çok görüp de 9,9'u gözardı edersek, en büyük yanlışı orada yaparız. İster çalışan olalım, ister işveren olalım hep birlikte duyarlı olmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.
 
Ölümlü iş kazalarının önlenmesi için denetim ve eğitimlerin, inşaat, maden ve metal sektöründe ağırlığının olduğunu belirten Müezzinoğlu; denetimlerle cezaları kesen sürecin başladığını söyledi.
 
Müezzinoğlu, konuşmasının ardından kampüsteki işçilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.