Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları

Nazlıaka Sebze İhracatındaki Düşüşü Meclis’e Taşıdı

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka Başbakan Binali Yıldırım’a, “2014 – 2016 döneminde yaş sebze ihracatındaki düşüş nedeniyle üreticilerin yaşadığı kayıpların giderilmesi için ne tür önlemler alınmıştır? Bu dönemi zararsız atlatmaları için üreticilere ne tür somut destekler verilmiştir?” sorularını sordu.

Aylin Nazlıaka, sebze ihracatındaki düşüşe ilişkin Başbakan Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Nazlıaka verdiği önergede, “AKP iktidarları döneminde, yüksek girdi fiyatları ve yanlış politikalar nedeniyle tarımda telafisi mümkün olmayan sorunlar yaşanmıştır. Türkiye ihracatçısı olduğu pek çok ürünü ithal eder hale gelmiştir.  Tarımda dışa bağımlılığımız artmıştır. Özellikle son yıllarda izlenen dış politikalar ve Rusya ile yaşanan kriz tarım sektörünü derinden etkilemiştir” ifadelerine yer verdi.

Nazlıaka Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“İhracat verileri yaş sebze ihracatında büyük oranda düşüş olduğunu göstermektedir.  2014 – 2016 döneminde yaş sebze ihracatındaki düşüş nedeniyle üreticilerin yaşadığı kayıpların giderilmesi için ne tür önlemler alınmıştır? Bu dönemi zararsız atlatmaları için üreticilere ne tür somut destekler verilmiştir?
 
Yaş sebze ihracatında yaşanan düşüş, üretim sektörün yarattığı katma değer ve istihdamı nasıl etkilemiştir? Bu konuda yıllar itibariyle 2012-2016 yılına ilişkin veriler nedir?
 
2014 yılı ve Kasım 2016 itibariyle ülkemizde yaş sebze üretimi, ithalatı ve ihracatı ne olmuştur? Bu dönemde yıllar itibariyle ihracat ve ithalatın ülkelere göre dağılımı nedir?
 
Domatesin ihracatına ilişkin yasağın kalkması için verilen bir tarih var mıdır? Domates üreticilerinin yaşadığı sorunların giderilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.