Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti galatasaray abd çin chp pkk Koronavirüs terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken

Oktay Vural: “Bu Ülkede Ne Adalet Var Ne De Kalkınma!”

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Dr. Oktay Vural, Türk-İş'in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Vural: "ktidarda Adalet ve Kalkınma Partisi var ama bu ülkede ne adalet ne de kalkınma var" dedi.

"Hiç olmazsa açlık ve yoksulluk sınırına göre bir maaş düzenlemesini acilen yapmalıdır"

Türk İş Ekim ayında yaptığı araştırmayla 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 44.573₺, açlık sınırının ise 13.684₺’ye yükseldiğini açıkladı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Vural iktidarın halka gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek:" Türkiye'nin %70'i açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum ediliyor. 13 milyon vatandaş asgari ücretle geçimini sağlamaya çalışıyor, emekliler 7.500 TL ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. İktidar ise verdiği tabiri caizse üç beş kuruşla halka "al bakalım bu para ile geçin" dayatmasında bulunuyor. Bir ülkede açlık sınırı 13.648 TL, yoksulluk sınırı ise 44.573 TL iken bir emeklinin 7.500 TL, bir diğer vatandaşın 11.402 TL ile geçindirmeye zorlanması büyük bir akıl tutulmasıdır. Halkımıza zulümdür. Halktan bu parayla geçinmesini beklemek de büyük bir vicdansızlıktır. İktidarda ki partinin ismi Adalet ve Kalkınma Partisi ama ülkemizde ne adalet var ne de herhangi bir kalkınma. İktidar bir an önce aklını başına almalı, hiç olmazsa açlık ve yoksulluk sınırına göre bir maaş düzenlemesini acilen yapmalıdır. Yoksa "Vatandaşlar yoksulluk girdabında daha da karanlıklara sürüklenmeye devam edecektir.  dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.