Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

“Operasyonlarımıza, Son Terörist De Ülkemiz ve Milletimiz İçin Bir Tehdit Unsuru Olmaktan Çıkarılıncaya Kadar Kararlılıkla Devam Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. 22 Aralık’tan beri icra edilen harekâtlarda 59 terörist etkisiz hâle getirildi. Bu operasyonlarımıza, son terörist de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Cumhuriyet’in 100. yılını temsilen 2023 muhtarla bir araya geldiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara “Hoş Geldiniz” diyerek, “Muhtarlarımızı özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhtarlarımız da bizi özlemiş. En son geçtiğimiz yılın ekim ayında Ankara’ya gelen muhtarlarımız için otel konforunda bir Muhtarlar Evi’nin açılışını yapmıştık” dedi.

“MUHTARLIKLARIMIZ HEM ŞEHİRDE HEM KIRSALDA GEREKLİDİR”

“Muhtarlık kurumu, bizim idari sistemimize mahsus bir yapıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Belediye başkanlığı, kaymakamlık, valilik gibi daha üst müesseselerle vatandaşlarımız arasındaki bağın sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını muhtarlıklarımız temin ediyor. Tabii gelişen teknoloji ve idari sistemimizin kendini buna göre yenilemesi ister istemez muhtarlık kurumunun da yeniden ele alınmasını gerektiriyor. Muhtarlık kurumunun lağvedilesiyle, özellikle zaman zaman gündeme getirilen önerilere biz katılmıyoruz. Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımız hem şehirde hem kırsalda gereklidir” açıklamasında bulundu.

“TERÖRİSTLERİN VATAN TOPRAKLARINI NECİS AYAKLARIYLA KİRLETMESİNE MÜSAADE ETMİYORUZ”

Türkiye’nin son 6, 7 yılının terörle mücadele tarihi açısından en başarılı, en sonuç alıcı yıllar olarak tarihe geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyadaki risk ve tehditlerin hiçbirine prim vermedik. Güvenlik ikliminin bozulduğu bir dönemde Türkiye, yakın tarihinin en önemli terörle mücadele harekâtlarını gerçekleştirmiştir. Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz’un hemen ardından ülkemizin terörle mücadele konseptinin değiştiğini, artık tehditlerle sınırlarımız içinde değil kaynağında mücadele edeceğimizi tüm dünyaya ilan etmiştik. Güney sınırlarımız boyunca yeni konsepte uygun adımları atmış, teröristlerin başlarını inlerinde ezecek harekâtlar başlatmıştık. Türkiye’yi güneyinden kuşatmayı hedefleyen emperyalist oyunu böylece bozmuştuk. Bugün de aynı anlayışla sınırlarımız ötesindeki operasyonlarımızı sürdürüyor, teröristlerin vatan topraklarını o necis ayaklarıyla kirletmesine müsaade etmiyoruz” ifadesini kullandı.

Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlere bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. 22 Aralık’tan beri icra edilen harekâtlarda 59 terörist etkisiz hâle getirildi. Millî İstihbarat Teşkilatımız Suriye’nin kuzeyindeki terör altyapısına ve elebaşlarına yönelik son derece başarılı operasyonlar icra ediyor. Bu operasyonlarımıza, son terörist de ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar kararlılıkla devam edeceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.