Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Özdağ, Fransa'nın Türkiye İle SDG Arasında Arabuluculuk Yapma Önerisi Siyasi Terbiyesizliktir"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, terörist Salih Müslim ile görüşmesi ve Suriye’de SDG ile Türkiye arasında arabuluculuk yapma önerisi kabul edilemez. SDG, Fransız lider dahil herkesin bildiği gibi PKK’nın yanına az sayıda Arap’ı alarak kurduğu paravan bir terörist yapıdır. Bir terör örgütü ile NATO müttefiki arasında arabuluculuk yapmayı teklif etmek en iyi ihtimalle düşüncesizlik, densizlik, şımarıklık ve hatta siyasi terbiyesizliktir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye ile SDG arasında arabuluculuk yapma yönündeki teklifi hakkında açıklamada bulundu.

"Fransa’nın böyle bir şey için “eti budu” yoktur"

Özdağ, "Öte yandan AKP Hükümeti de zamanında Salih Müslim’i Türkiye’de kırmızı halı ile karşılayarak, Fransızlara şimdi Salih Müslim ile irtibat kurmak için gerekçe verdiğini unutmamalıdır. Özdağ, Öte yandan Fransa’nın Menbiç’e asker gönderebileceği iddialarını ise ciddiye almak kolay değildir. Fransa’nın böyle bir şey için “eti budu” yoktur. Böyle bir operasyon Fransa’nın imkan ve kabiliyetlerini çok zorlayacaktır. Söz konusu olan coğrafya, Fransa’nın sürekli müdahale etmeyi alışkanlık haline getirdiği siyah Afrika değildir. ABD bile, Menbiç’teki varlığında PYD-YPG ile ilişkisi ve Türkiye ile ittifakını dengelemekte zorlanırken, Fransa’nın bölgede askeri güçle etkin olmayı hedeflemesi gerçekçi değildir." dedi.  

Özdağ, "Yaşanan gelişmeler, Erdoğan ve AKP Hükümetinin dış politikasının ne kadar öngörüden yoksun olduğunu bir kez daha göstermiştir. Erdoğan kısa bir süre önce Fransa’yı ziyaret etmiş ve Fransa’yı ödüllendiren ekonomik ilişkiler geliştirmiştir. Buna rağmen Fransa, Türkiye’nin milli menfaatlerini tehdit eden ağır adımlar atabilmeyi düşünmektedir.  Fransa, PKK ve Suriye konularında Türkiye’yi rahatsız edecek demeçler verdiğinde bunun kendisine somut bedelleri olacağını görmelidir. Paris’in attığı son adımların gerekçesini biliyoruz. Macron’un şahsında Fransa, tekrar Avrupa’nın entelektüel ve siyasi lideri olarak öne çıkma istek ve ihtiyacındadır. Ancak, Macron’un bir terör örgütü ile işbirliği yaparak Ortadoğu’da boy gösterme politikası Fransa’ya Avrupa’da liderlik değil, olsa olsa büyük hayal kırıklıkları getirebilir. 
 
İYİ Parti olarak Erdoğan ve AKP Hükümetine bu tür açıklamalara karşı sadece sözlü olanın ötesinde tepki verilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Öyle adımlar derhal gündeme getirilmelidir ki,  bir daha bir Fransız lider bu tür açıklamalar yapmadan önce danışmanlarının ona, “ama Türkiye buna bizim hayatımızı güçleştirerek karşılık verir, bu topa girmeyelim!” demek zorunda kalsınlar. Aksi takdirde sadece sözlü ve etkisiz karşılığın caydırıcı etkisi olmayacaktır." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.