Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin vakıfbank

Öztürk Yılmaz'dan 6'lı Muhalefet Toplantısı Açıklaması

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “16 Nisan referandumunu satanlar şimdi kalkmış güçlendirilmiş parlamenter sistemi getireceğiz diye milletle dalga geçiyorlar.” dedi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, ''16 Nisan’da Babacan ve Davutoğlu da parlamenter demokratik sistemi yıkmak için Erdoğan’ın yanında oy kullandı. Çıkıp da bir defa olsun; “Bu sistem yanlıştır. Biz buna karşıyız” deyip istifa etmediniz. Kılıçdaroğlu ise referandumu resmen teslim edip sattı. Şimdi samimiyetsiz gayri ciddi bir altılı ittifak kurdunuz. CHP’nin bütün okları, Cumhuriyet düşmanları, Atatürk düşmanları, yurt ve memleket düşmanları tarafından kırılmıştır. 6 okun yerine şimdi 6 kurgulu, dış destekli, toplama kukla muhalefet yerleşmiştir. Biz Erdoğan'ın tesis ettiği tek adam diktatörlüğü ve onun kalıntılarından kurtulmak için mücadele ederken bu defa dış destekli toplama-kukla muhalefetin toplantı yapması Türkiye'nin kıskaca sürüklendiğini açıkça gösteriyor. Türkiye ve Türk halkı adları ne olursa olsun bu iki kötü ittifaktan ancak Yenilik Partisi önderliğinde kurtulabilecektir.” ifadelerini kullandı.

16 Nisan referandumuna karşı oy kullanmayıp karşı çıkmayanların şuanda birleşerek karşı çıkıyormuş gibi göründüklerini samimiyetsiz olarak niteleyen Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz,”Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet rejiminin yıkılmasını önlemeyenler şimdi kalkmış Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yerine güçlendirilmiş parlamenter sistemini getireceğiz diye adeta halkla dalga geçiyorlar'' dedi.

Yılmaz, ''16 Nisan’da Atatürk’ün kurduğu rejimin sona ermesini sağlayan çok açık bir ifadeyle referandumu satan Kemal Kılıçdaroğlu partisi yönetimi güçlendirilmiş parlamenter sistemi istiyoruz diye milletin aklıyla işte böyle dalga geçiyorlar'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu partisinin karşıymış gibi eleştirdiği tek adam rejimini iktidar ile birlikte el birliğiyle inşa ettiğinin önemle altını çizen Öztürk Yılmaz, Atatürk ve cumhuriyete inananların bu yalanlara kanmamaları gerekiyor açıklamasında bulundu.

Anadolu’dan gelen bir dizi yerel basın mensuplarını kabul eden Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz özetle şunları söyledi:

‘’İlk önce mevcut CHP'nin adı Kemal Kılıçdaroğlu partisidir Atatürk ile hiç bir alakası yoktur.Bu partiyi Deniz Baykal kurdu.Atatürk’ün partisi CHP cuntacılar tarafından 1980 darbesiyle kapatıldı.

Sonuç itibariyle partinin başına geldiği ilk günden beri iktidarın kuklası olan Kemal Kılıçdaroğlu partisi ve yönetimi güçlendirilmiş parlamenter sistemi istiyoruz diye şapkadan tavşan çıkarma çalışıyor.

İlk önce güçlendirilmiş parlamenter sistemi istiyoruz diye ortaya çıktığınız zaman 16 Nisan’da neredeydiniz ve ne yaptınız ? sorusunu cevaplamak zorundasınız. Şikayet ettiğiniz cumhurbaşkanlığı sistemi kurulurken niçin milletvekillerini meclise hapsettiniz?

Refandumdan evet çıkacak yerlere gidip saklanıp meydanı iktidara bırakıp referandumu sattınız. İlk önce bunun hesabını vermek zorundasınız.Bu hesabı sadece CHP yönetimi değil bunların arkasındaki medya mensupları,sivil toplum örgütleri,akademisyenlerde vermek zorunda.Hepinize rest çekiyor,başkaldırıyoruz.

Kim ki Atatürk ve cumhuriyeti ağzından düşürmüyor sonrada kalkıp Kemal Kılıçdaroğlu partisini destekliyor bilin ki bunlar Atatürk ve cumhuriyet düşmanlarıdır.

Şimdi bir kez daha muhalefetin medyası ve onu destekleyen sivil toplum örgüteleri,akademisyenlere net bir çağrıda bulunuyorum.16 Nisan’da ne oldu? Referandum sonrası tek adam rejimin kurulmasının sorumluları kimlerdir? Tarihi zirve diye iktidarın koltuk değneği olan bu muhalefetin yaptığı içi boş toplantıları allayıp pullayıp halkı kandırmayın açık bir şekilde herkesi uyarıyorum artık meydan boş değil.

İlk önce 16 Nisan’da Kılıçdaroğlu kendisi ve partisinin yönetimi ne yaptı? Kılıçdaroğlu niçin gidip İzmir’de saklandı? Referandum öncesi niçin partiyi meclise hapsetti? sorularına cevap verilmeden Atatürk ve cumhuriyet üzerinden siyaset yapılamaz.16 Nisan referandumunun sorumlularını Erdoğan’ı eleştirerek destekleyen medya mensuplarınıda bir kez daha açık bir şekilde uyarıyorum.Kendinize gelin.Para alıp16 Nisan sorumlularını tarihi zirve yaptılar diye aklamaya kalkmayın.Maskeli balo bitti.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.