Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener akbank Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

“Sağlık Çalışanları Arasında Ayrım Yapılmasına Karşıyız”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, doktorların aylık ücretlerine artış getiren düzenlemenin kabul edildiğini belirterek, “Doktorlarımız hakları olanı geç de olsa aldı. Diğer sağlık çalışanları neden bu kapsama alınmadı?” dedi.


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM’de 287 sıra sayılı Torba Kanuna AKP ve MHP Milletvekillerinin imzaları ile Sağlık Bakanlığında çalışan ‘Doktorların Aylık Ücretlerine 2500 ila 5000₺’ arasında artış getiren düzenlemenin madde ihdası ile genel kurulda kabul edildiğini söyledi.
Hala devam etmekte olan Pandemi sürecinde doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının çok büyük özveri ile çalıştığına dikkat çeken Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Başta doktorlar olmak üzere yüzlerce sağlık çalışanı Ücretlerinin yetersizliği ve ağır çalışma şartları nedeniyle görevlerinden istifa etmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Siyasi iktidar alelacele TBMM’de bir düzenleme yaparak Sağlık Bakanlığında çalışan doktorlar ile emekli doktorların ücretlerini artırma yoluna gitmiştir. Yapılan düzenleme doktorlarımızın hakkıdır, geçte olsa haklarını aldılar. Düzenlemenin geçte olsa yapılmış olmasını doğru buluyoruz” dedi.
Yapılan düzenleme ile sağlık çalışanları arasında ayrım yapılmasının yanlış olduğuna vurgu yapan Yokuş, “Yapılan düzenleme sağlık çalışanları, hasta bakıcısından güvenlik görevlisine, ambülans şoföründen teknisyenine,  hizmetlisinden sekreter ve memuruna kadar özveri ile çalışan emekçilerden oluşmaktadır. Yapılan düzenlemenin doktorlar dışında sayıları yüz binleri aşan çalışanları kapsamaması büyük bir haksızlıktır hatta vicdansızlık, emeğe saygısızlıktır. Bu gelişme sağlıkta çalışma barışını bozacak, sağlık hizmetlerine sekte vuracaktır. Bu ayrıcalıklı uygulamanın bedelini sadece hakkı verilmeyen sağlık çalışanları ödemeyecek. Hastanelerde sağlık hizmeti alan halkımızda ödeyecektir” şeklinde konuştu.

 
VETERİNERLER HEKİM DEĞİL Mİ?
Yokuş sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Diğer yandan doktorlarla ilgili yapılan düzenlemeye Veteriner Hekimlerin dahil edilmemesinin de izahı yoktur! Bu kamuda 12 bini aşkın veteriner hekim görev yapmaktadır. Anlaşılan o ki; Cumhur İttifakı, veteriner hekimleri “Hekim” olarak görmüyor. İktidar ortağı iki siyasi Partinin (AKP/MHP) Milletvekillerinin imzası ile yapılan düzenlemenin sağlık çalışanlarının tamamını kapsamına almaması, ayrıca veteriner hekimleri de dışlaması yanlış olmuştur. Kamu vicdanın yaralamıştır. Bizler milletimizin her sosyal kesimi için alınan doğru kararları her zaman destekleriz ancak ayrımcılığı kabul etmemiz ve hoş görmemiz mümkün değildir. Doktorlarımız için yapılan düzenlemeye karşı değiliz ayrımcılığı karşıyız. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.