Öne Çıkanlar abd Pandemi pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları bugünün gündemi enflasyon yunanistan ırak cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

“Sonsuza dek ATATÜRK”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü 85. ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve minnetle andı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir dünya lideri olduğunu kaydeden Dr. Şevkin, “ATA’mızı anıyoruz ve her geçen gün daha iyi anlıyoruz” diye konuştu.

Hayatını vatanın bağımsızlığına adayan, küllerinden yeniden bir ülke oluşturan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı önünde 85. ölüm yıldönümünde de saygıyla eğilen Dr. Şevkin, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Hukukun üstünlüğü ilkesi hiçe sayılıyor. Yargı tam anlamıyla siyasallaştırılıyor. Sadece vatanı kurtarmakla kalmayıp ulusun bir bütün olarak çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ışığında birleşelim. Hayata geçirdiği çağdaş uygulamalarla dünyaya örnek olan Atatürk, bizlere yol gösterici olmaya devam edecek” dedi.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya, köylüye, üreticiye, öğretmene, öğrenciye, sporcuya, iş insanlarına, toplumun tüm kesimlerine tam anlamıyla umut aşıladığını, karamsarlığa yer vermediğini dile getiren Dr. Şevkin, “Atatürk’ün fikirlerini yaşatmak, gelecek nesillerimize ‘O’nun örnek ve mücadeleci hayatını aktarmalıyız. Savaşların, eşitsizliklerin yoğun olarak yaşandığı günümüzde Ulu Önderimizin, yurtta ve dünyada barış çağrısı daha çok anlam kazanıyor. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yeniden bir ülke oluşturmak için canlarını ortaya koyan tüm vatanseverleri, kahramanları sevgi, saygı ve minnet duygularımla anıyorum.

Türk ve dünya tarihinde eşsiz bir lider, laik, demokrat ve ulusal bütünlüğü sağlayan ideolojisi olan Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak kadar anlamak da büyük önem taşımaktadır. O’nu  daima anacak, anlayacak ve fikirlerini sonsuza dek yaşatacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.